A Sonic Team tiszteletből szeretné legyőzni Mariót

Ohashi Osamu, a SEGA második részlegének vezetője a cég weboldalán olvasható interjúban eléggé erős célokat tűzött ki a Sonic franchise számára.

 

A cél: legyőzni Mariót. Ez az utóbbi három évtizedben sem nagyon jött össze (egy héten jött ki a legutóbb a Sonic Superstars és a Super Mario Bros. Wonder, és egyértelműen az utóbbi volt jobb…), szóval ez nem lesz könnyű feladat a japán cég számára. De ez Ohashit nem nagyon érdekli: szeretné, ha a franchise több műfajba is kitérne, és a csapata eközben egy másik klasszikus IP-t is fel akar támasztani, hogy hasonlóan sikeres legyen…

„A második részleg legjellegzetesebb jellemzője, hogy a SEGA legnagyobb IP-jét, a Sonicot készíti. Bár Japánban nem számít olyan jelentősnek, az amerikai kasszáknál játékból-IP filmként csúcsteljesítményeket ért el. Egyszerűen fogalmazva, szeretnénk Mariót felülmúlni. A Sonic egy olyan játék, amelyet eredetileg azért fejlesztettek ki, hogy versenyre keljen vele, és ezt a célt még mindig nem érte el. A mi célunk az, hogy utolérjük és felülmúljuk Mariót, mert tiszteljük őt. Azt akarom, hogy az emberek az egész világon játszanak vele (beleértve Japánt is) mint Marióval, és azt akarom, hogy a film is nagyobb siker legyen. Szeretném, ha a Universal Studios Japan létrehozna egy „Sonic-zónát” is. Ez a célunk azok számára, akik szeretik Sonicot.

A Sonic egy akciójáték, de ha folyamatosan ugyanazokat a játékokat készítjük, az emberek sokáig nem fognak tudni játszani vele. A mi feladatunk az, hogy bővítsük a franchise-ban rejlő lehetőségeket, miközben kihívást jelentünk a különböző játékműfajok számára. Olyan műfajokban kell játékokat készítenünk, amelyek minden IP-hez illenek, nem csak a Sonichoz. Ezért az egyik jellemzője, hogy mindenféle műfajt kipróbálhatsz, például sport, akció és szimulációs RPG.

A második részleg másik fontos küldetése a „legendás IP-stratégia”, amely a múltban sikeres IP-ket elevenít fel. Megteremtjük a „második Sonicot”, kihasználva azt a know-how-t, amely a Sonicot világszerte sikeressé tette. Természetesen meg akarjuk erősíteni az IP-t, de egy olyan csapatot is szeretnénk létrehozni, amely képes a Sonicot követő világsikerű címek tömeges gyártására. Szeretném azt a know-how-t (ami világszerte slágerré tette) reprodukálható keretbe foglalni, és más karaktereket is világszerte használható IP-kké fejleszteni,” nyilatkozta Ohashi.

Sok szerencsét…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu