Már javában készülhet a következő God of War-játék?!

A legközelebbi God of War-játék már előrébb járhat a fejlesztésben, mint bárki sejthette volna. Sőt, a korábbi részek egyik veteránja is részt vehet benne.

 

 

A következő God of War-játék már előrébb járhat a fejlesztésben, mint bárki sejthette volna. Emellett a korábbi játékok egyik fontos alkotója is dolgozhat rajta. A Santa Monica Studio kijelentette, hogy a tavalyi God of War: Ragnarök a Kratos északi saga utolsó fejezete. Ám a befejezés mégis nyitva hagy néhány narratív cselekményszálat egy jövőbeli rész számára. Ebben vagy Kratos tér vissza egy újabb mitikus országban, vagy fia, Atreus lép a főszerepbe saját küldetésén, hogy felfedje az igazságot óriási öröksége mögött.

Már a Ragnarök tavaly téli PlayStation 5-ös megjelenése előtt is voltak találgatások egy újabb GoW-játékról, mivel a Santa Monica Studio állítólag már hónapokkal korábban elkezdett fejlesztőket toborozni egy másik projekthez.

Sok játékos feltételezte, hogy ez egy új GoW-projekt. A kiszivárogtatók pedig azt állították, hogy ez vagy a Ragnarök DLC-je, vagy egy kisebb „kiegészítő” játék a Spider-Man: Miles Morales vagy az Uncharted: The Lost Legacy mintájára. Újabb pletykák szerint ez az új God of War: Ragnarök-folytatás akár már a decemberi Game Awards 2023 eseményen lelepleződhet.

Egy fontos nyomot Ariel Lawrence játékigazgató LinkedIn-oldalán találhatunk. Ő már a PlayStation 2-es korszakban is részt vett a GoW-sorozatban. Kezdetben a God of War 2 és a God of War 3 segédproducere és írója volt. Majd a 2013-as Ascension esetében a producer szerepét töltötte be. Lawrence ezután elhagyta a Santa Monica Studiót, hogy a Riot Games írójaként dolgozzon. Itt segített a League of Legends és két animációs Tales of Runeterra rövidfilm narratívájának kidolgozásában.

Lawrence végül 2021 júliusában íróként tért vissza a Santa Monica Studio-hoz, mielőtt a következő év áprilisában játékvezetőként kezdett el dolgozni, nagyjából akkor, amikor a Santa Monica állítólag elkezdte felvenni a személyzetet a God of War: Ragnarök utáni projekthez.

Bár a 2018-as GoW-reboot kreditjei között szerepelt „további fejlesztési támogatásként”, úgy tűnik, hogy nem dolgozott a Ragnarökön semmilyen minőségben. Ez azt sugallja, hogy ehelyett a Santa Monica rejtélyes játékán dolgozott. Pedigréjét tekintve ez a projekt valószínűleg valami nagy dolog, ha valóban részt vesz benne.

Természetesen mindez nem erősíti meg, hogy Ariel Lawrence a Santa Monica Studio következő játékán dolgozik. Vagy hogy az említett játék a Ragnarök folytatása lenne. Ám a PS3-korszak olyan címeinek írói és produceri tapasztalatai alapján, mint a GoW 3 és az Ascension, ez biztosan nem lenne kívül a hatáskörén. A rajongóknak továbbra is nyitva kell tartaniuk a szemüket a következő God of War-játékkal kapcsolatos hivatalos hírekre, mivel a pletykák szerint Kratos inkább előbb, mint utóbb visszatérhet a PS5-re.

Forrás: LinkedIn

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu