Ausztrál szivárgás a Silent Hill: The Short Message-nek!

Az ottani korhatár-besorolásért felelős bizottság lényegében elárulta a még be sem jelentett Silent Hill-játék történetét.

 

Már tavaly decemberben kiszivárgott a Silent Hill: The Short Message, és most az ausztrál bizottság éves jelentésében felbukkant ismét a Konami feleslegesen titkolt projektje, ugyanis rengeteg információt tudtunk meg. Előre szólunk, hogy spoilerekről van szó, de lefordítva közöljük a bizottság írását:

„Erős öngyilkossági témák, horrorisztikus erőszak és durva nyelvezet: egy felfedezésen alapuló pszichológiai horrorjáték, amelyben a játékosok egy modern kori Németországban található, The Villa nevű lakóházban lévő karaktereket irányítanak. A játékos egy fiatal nő, Anita szerepét ölti magára, akinek első személyű játékmenetben kell felfedeznie a villát, hogy nyomokat gyűjtsön és kiderítse, mi történt a barátjával. Anita egy fürdőszobai környezetet fedez fel, amelyben egy véres vízzel teli fürdőkád, vérrel fröcskölt csempék és egy borotvapenge található a véres mosdókagylón. A borotvapengét megvizsgálva Anita egy visszaemlékezést él át.

Az első személyű nézőpontból ábrázolt jelenetben egy hang azt kiabálja: „Ez mind a te hibád! Rossz dolgok történnek miattad!”, és egy borotvát tartó kéz lép a képbe. A karakter bal karja belép a képbe, a csuklóján vízszintes hegek láthatóak. A jelenet fekete képernyőre vált, mielőtt a borotva érintkezne a karakter csuklójával. A következő felvételen a karakter bal karja látható, régi és friss hegekkel. A harmadik és első személyű felvételek keverékével ábrázolt jelenetben a játékos karaktere az épület tetejének szélén áll, és lenéz. Utalnak arra, hogy Maya öngyilkos lett, amikor leugrott a tető párkányáról. A játékos karakter kétségbeesett lelkiállapotban azon töpreng, hogy soha nem fog Mayához hasonlítani. A háttérben anyja bántalmazó tirádáinak visszhangja hallatszik, miközben Anita ugrásra készül, és azt mondja: „Talán olyan lehetek, mint ő…”.

Egy belső nézetes jelenetben a lábát a párkány szélének közelében látjuk, majd egy harmadik személyű felvételen lelép, és zuhanni kezd. A játék során az önkárosítást és öngyilkosságot ábrázoló vágóképeket fekete képernyők követik, amelyeken fehér szöveggel arra biztatják a játékosokat, hogy keressenek kezelést és segítséget, ha az önkárosítás és az öngyilkosság, veszélye fenyegeti őket, és nyújtsanak támogatást, ha látják, hogy a környezetükben lévő emberek ezzel küzdenek. A testület véleménye szerint a játékban az öngyilkosság és az önkárosítás ábrázolása a mentális egészséggel kapcsolatos kérdéseket feltáró diskurzus tágabb kontextusában történik, amely arra ösztönzi a játékosokat, hogy keressenek segítséget, vagy nyújtsanak támogatást a rászorulóknak. Így az ábrázolások hatása nem haladja meg az erős hatást, és az MA 15+ besoroláson belül is elfogadható,” írja a bizottság.

Durva, hogy ennyi kiszivárgott már.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu