Újabb stúdió készül bezárni az Embracer Group alatt?

Úgy tűnik, hogy a Szaúd-Arábia vezetőihez kapcsolódó Savvy Games-megállapodás meg nem valósulása hatalmas sebet ejtett a svéd központú konglomerátum anyagi eredményein.

 

Az utóbbi hat hónap során egy átstrukturálási programot indított útnak az Embracer Group. Ennek eredményeképp zárta be végül kapuit a Volition (Saints Row, Agents of Mayhem) és a Campfire Cabal, de azt is hallottuk, hogy több cég eladása is felmerült, így a Borderlands kapcsán ismerhető Gearbox is tulajdonost válthat a közeljövőben. Emellett a leépítések tömkelege sem maradt el.

A VGC arról írt, hogy az Egyesült Királyságban található Nottinghamben újraindított Free Radical Design is veszélyben van, így ezt is bezárhatják Lars Wingeforsék, holott két éve lett újraindítva a stúdió, amely a kiértékelés része volt, és most kapták a fülest az ott dolgozók, hogy hamarosan akár őket is elbocsájthatja a túl gyorsan túl nagyra dagadó kisgömböc.

Az Egyesült Királyság munkáltatói törvényei alapján a Plaionnak (alattuk fut a Free Radical; a céget korábban Koch Media néven ismerhettük!) legalább harminc nappal korábban tájékoztatnia kell az alkalmazottakat, mielőtt őket elküldenék, és eközben megoldást is kell keresni arra, hogy miképp maradhatnak munkahelyükön a dolgozók. Így a stúdió nyitva maradhat, és az Embracer Group úgy is dönthet, hogy eladja a csapatot valaki másnak.

A VGC viszont figyelemmel követte a LinkedInt és a közösségi felületeket, és az utóbbi 24 órában azt tapasztalta, hogy legalább 15 embert küldhettek el, ugyanis ők arról posztoltak, hogy munkát keresnek. Az illetők között találhatunk egy vezető játéktervezőt, egy senior művészt, egy senior technikai művészt, egy játéktervezőt, illetve a stúdió informatikai hátteréért felelős menedzserét is. Csakhogy eddig sem a Free Radical Design, sem a Plaion, sem az Embracer Group nem nyilatkozott…

A svéd kiadóóriásnak a jövő héten közölnie kell üzleti eredményeit, így az átszervezés hatásairól is szót kell ejtenie. Viszont ha a Free Radical Design ismét eltűnik (először 2008-ban ment csődbe, ugyanis a PS3-exkluzív Haze nem volt nagy dobás, és a Star Wars: Battlefront 3-at törölték), akkor a TimeSplitters-projekt is odaveszhet, s a stúdiót erről, illetve a Second Sightról is ismerhetjük.

Kár lenne értük.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu