Denzel Washington játssza az ókori harcost, Hannibált a Netflix történelmi eposzában, Antoine Fuqua rendezésében

MOZI HÍREK – Denzel Washington ismét összeáll a „Kiképzés” és az „A védelmező” rendezőjével, Antoine Fuquával, hogy eljátssza az ókori karthágói hadvezért, Hannibált egy cím nélküli Netflix-filmben – erősítette meg a Variety.

 

A filmet John Logan, a háromszoros Oscar-díjas John Logan írja majd, aki Martin Scorsese „Az Aviátor” és Ridley Scott „Gladiátor” című filmjének forgatókönyvírója.

A hivatalos logline szerint a film „a valós Hannibál harcoson alapul, akit széles körben a történelem egyik legnagyobb katonai parancsnokaként tartanak számon. A film azokat a kulcsfontosságú csatákat mutatja be, amelyeket a Római Köztársaság ellen vezetett a második pun háború idején”.

Hannibál egy észak-afrikai harci elefántot lovagolva szállta meg Itáliát. Vezetésével a karthágóiak kulcsfontosságú győzelmeket arattak a rómaiak ellen, így Hannibál 15 éven át elfoglalhatta Dél-Itália nagy részét. Végül Hannibált a rómaiak a zamai csatában legyőzték, miután azok ellentámadásba lendültek Észak-Afrikában.

Washington Erik Olsen, Adam Goldworm és Fuqua mellett a film producere, a Hill District Media és a Netflix közötti elsőfilmes megállapodás révén.

Fuqua legutóbb a „The Equalizer 3” című akcióthrillerben rendezte Washingtont, amelyben Washington újra eljátszotta Robert McCall volt tengerészgyalogos szerepét.

Washington jelenleg egy másik háborús eposzban, Scott „Gladiátor” című filmjének közelgő folytatásában vesz részt. A filmet a SAG-AFTRA sztrájk miatt szüneteltetni kellett Marokkóban, de a rendező nemrég elárulta, hogy a munkabeszüntetés alatt 90 percnyi felvételt vágott. Washington Paul Mescal, Connie Nielsen, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, Joseph Quinn, Fred Hechinger és Pedro Pascal mellett szerepel a filmben, amelyet jelenleg 2024 novemberére datálnak.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu