Division 9: a BioShock alkotója szerint a legjobb játék, amit nem fejezhetett be [VIDEO]

Ken Levine úgy véli, hogy a törölt Irrational Games-projekt kiváló lehetett volna.

 

Levine a BioShock és a System Shock 2 kapcsán lett ismert a játékiparban. Több játékon is dolgozott, de a BioShock Infinite után egy kisebb csapat maradt csak az Irrational Gamesből az átszervezés után. A BioShock előtt 2005-ben a SWAT 4-et adták ki a Sierra Gamesen keresztül, és a szimulációs lövöldözős játékok feltámadásában szerepe volt. A SWAT a Police Quest kalandjátékok spinoffjaként kezdte, és a hitelesség, továbbá a taktika nem maradt ki a franchise negyedik epizódjából sem. Nagy sikere is lett 2005-ben, és ezután kezdett valamin dolgozni az Irrational, amiből végül a BioShock született.

Csakhogy a Sierra még egy SWAT-játékot szeretett volna, és Levine korábban is mondta, hogy kellett volna a stúdiónak is a pénz. Viszont egy kissé más irányt képviselt volna a lehetséges folytatás. Horrorközpontú lett volna a projekt, amit eredetileg SWAT: Special Divisionnek neveztek, később pedig átkeresztelték Division 9-ra. Levine már régebben is nagyon pozitívan emlékezett vissza rá (a tipikus mi lett volna, ha? esete), és nemrég megosztotta a felvételeket, amik megmaradtak a játékból, és a Twitteren kétség kívül a legjobb, meg nem valósított Irrational-játéknak nevezte.

Az Irrational Blog archívumában azt olvashatjuk, hogy az eredeti koncepció szerint a különleges divízió olyan terrortól védi meg a nemzetet, amely hivatalosan nem is létezik. A csapat a SWAT 4-re építve egy hét alatt dobta össze a játékmenetes demót, és durva, hogy mennyire hasonlít a Left 4 Deadre (amely akkoriban még nem nagyon létezett!). A kiadónak tetszett az ötlet, de jött a Take-Two, és felvásárolta az Irrational Gameset, amely innentől kezdve a BioShockra koncentrált.

A Division 9 egy lassabb, taktikusabb harc lett volna a szörnyek ellen több eredeti mechanizmussal, így részben megőrizte volna a taktikus lövöldözős stílust. A csapat tagjai megfertőződhettek volna, és a küldetés teljesítésével kezelésben részesülhettek volna, de ha túl sokáig tartjuk őket életben, átváltozhattak volna… kár, hogy nem jött végül össze.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu