Elon Musk azt állítja, ő volt a legnagyobb Quake-játékos – talán nem akkora kamu, mint amekkorának hangzik?! [VIDEO]

Elon Musk azt állítja, hogy egykor ő volt az egyik legjobb Quake-játékos. Az igazi legjobb Quake-játékosnak van némi hozzáfűznivalója…

 

 

A milliárdos és mindenütt jelenlévő főszereplő Elon Musk kijelentette, hogy egykor a világ egyik legjobb Quake-játékosa volt. Ráadásul pénzt is nyert a képességeiért. Ez nyilván úgy hangzik, mintha a haverod mondaná a harmadik korsó sör után. Ám a felfedezés egy Lex Fridman podcasternek adott interjú során történt. Musk mesélt tágabb értelemben vett játékszokásairól, és különösen arról, hogy a Diablo IV druidájával képtelen volt legyőzni Lilithet.

„A démonok megölése egy videojátékban megnyugtatja a démonokat az elmémben” – mesél Musk kedvenc, „elsődleges szabadidős tevékenységéről”.

„52 éves vagyok, így a reflexeim már nem olyanok, mint régen, de egy életen át játszottam videójátékokkal” – mondja Musk. „Egy időben talán az egyik legjobb Quake-játékos voltam a világon. Valójában pénzt nyertem az egyik első fizetős esport-bajnokságon az Egyesült Államokban, azt hiszem, négyszemélyes Quake-bajnokságon, és másodikak lettünk.

„Én voltam a második legjobb ember a csapatban, és a legjobb ember… tulajdonképpen mi nyertünk, mi lettünk volna az elsők, de a csapat legjobb emberének a számítógépe a játék felénél összeomlott, így mi lettünk a másodikak. De kaptam érte pénzt meg mindent. Szóval alapvetően vannak képességeim. Bár, tudod, manapság már nem vagyok egy tavaszi csirke.”

Ezen a ponton megbocsátható lenne, ha a „kétely” opciót választanád, és valóban, az interneten nem kevés ember gúnyolódik Muskon a grandiózus Quake-képességeiről szóló állításai miatt.

Kétségtelen, hogy Musk itt némileg túloz, ám az igaz, hogy valóban sokat játszott Quake-et. Méghozzá nagyon jó játékosokkal. Néhányan pedig emlékeznek is rá.

 

Valóban akkora ász lett volna Elon Musk a Quake-ben?

 

Az alábbiakban egy három évvel ezelőtti DJWheat interjú látható Dennis ‘Thresh’ Fonggal. Fong az esport úttörője, és méltán nevezhető a ’90-es évek legjobb Quake-játékosának. Arról a leghíresebb, hogy megnyerte John Carmack Ferrari 328-asát egy 1997-es versenyen. Ez a fickó annyira legitim, amennyire csak lehet. A 32. perc környékén Fong azt mondja, hogy Musk is ott volt.

„Elon Musk, nagy játékosként ismert, ugyanazon a Quake szerverre játszottunk, szinte minden nap láttam őt: Zip2 volt a felhasználóneve.”

DJWheat közbeszól, hogy megkérdezze, Musk jó volt-e. Fong nevet, és azt mondja: „rendben volt. Uh… nem volt annyira jó, de attól még egy OG, hiteles, amikor azt mondja, hogy gamer, minden nap láttam őt ezen a Quake szerveren, és egy jó haverom végül minden egyes cégének CIO-ja lett”.

Fong nemrég az X-en (a korábbi Twitteren), amikor ez a Musk-klip felbukkant, újra kijelentette a fentieket. „FWIW, megerősíthetem, hogy Elon Musk sokat játszott Quake-et, szóval ez legális” – írta Fong. „Gyakran játszottunk ugyanazokon a szervereken […] Közös barátunk, Branden Spikes lehetett az a jó játékos, akire utalt”.

Spikes a maga részéről tartotta a száját. Ám az egyik id veteránt a hír egy kis melldöngetésre csábította. „Én is 52 éves vagyok, Elon. Bármikor játszom ellened Quake-ben, amikor csak akarsz” – dörögte Tim Willits, az id Software egykori stúdióvezetője. „Elon ismeri John Carmackot, de engem nem ismer. Quake-ben biztosan legyőzném őt”.

Ami biztosan igaznak tűnik, hogy Musk pokolian sokat játszott Quake-kel az 1990-es években, és ha bizonyos időszakokban szinte naponta játszott olyanokkal, mint Thresh, akkor elég jónak kellett lennie benne.

Az egész dolog, hogy ő volt a „világ egyik legjobb Quake-játékosa”, csak hencegésnek tűnik. Ám azokban az időkben a világ még nem volt annyira összekapcsolva, mint manapság. Valamivel könnyebb volt legendává válni a saját köreidben. Ami a tornát illeti, ahol a csapata állítólag pénzt nyert, annak nyoma sem maradt.

Annak ellenére, hogy az X-en mostanában rengetegen próbálják őt 1vs1 meccsre csábítani, Musk mostanában amúgy sem játszik Quake-et. Még mindig a Diablo IV-et játssza. Ahogy ő  mondja, „hogy teljesen őszinte legyek, az őrületbe kerget, hogy Lilithet próbálom legyőzni druidaként [nevet] Próbálom legyőzni a Hatred Incarnate-et az Eternal Realmban… ez tényleg bosszantó, hadd mondjam el neked. Nem ajánlanám, hogy druidával játsszon […] jelenleg azt hiszem, a legerősebb karakter a varázsló…”

Forrás: TikTok, YouTube, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu