Egy ex-Grand Theft Auto fejlesztő blogját is leállíttatta a Take-Two!

Hihetetlen, hogy mennyire nem akarnak a múltból látni eddig nem ismert részleteket…

 

Ha egy játék több mint húsz éve jelent meg, akkor arról talán nyugodtan lehetne pár fejlesztési titkot, anekdotát megosztani, esetleg felvételeket mutatni a közösségi felületeken. De a Take-Two és a Rockstar North egyszerűen nem hajlandó erre. Obbe Vermeij volt korábban a Rockstar North technikai igazgatója (a LinkedIn profilja szerint 1995-től 2009-ig töltötte be ezt a posztot, így a Grand Theft Auto III-on, a Vice City-n, a San Andreason, illetve a IV-en is dolgozott), és tőle tudtuk meg, hogy a Grand Theft Auto III furcsa easter eggje a hold mesterlövész-puskával történő lelőhetőségéről két művész közötti vita miatt maradt ott az akkor abszolút forradalminak ható (és a franchise sikereinek alapköveit lerakó) játékban.

Vermeij egy blogot indított, amelyben a négy kérdéses Grand Theft Auto fejlesztéséről osztott volna meg kulisszatitkokat (illetve a Rockstar Northnál eltöltött idejéről is írt volna egyet s mást), így például azt is hallottuk tőle, hogy a Grand Theft Auto III-nak rövid ideig deathmatch módja is volt… de jött egy email a korábbi munkahelyéről, és azt írta, hogy nem hitte volna, hogy bárkit is zavarna, ha 20 éves játékokról írna, de úgy tűnik, hogy tévedett, mert állítólag rombolna a Rockstar rejtélyességét… így csak a búcsúposzt maradt fenn, és minden mást lemószerolt.

Sajnos ez nem az első eset. Tavaly Mike Dailly, aki a stúdió egyik alapító tagja volt, megosztott pár prototípus videót a YouTube-on, amik el lettek távolítva a szerzői jogi követelések miatt. Ő is frusztrált volt, és úgy érezte, valamilyen tulajdonjoggal neki is rendelkeznie kell. Válaszolt is a Twitteren Vermeijnek, és szerinte semmi komolyan offenzív nem lett megosztva a blogon. Ő is sajnálja, hogy ez a faramuci helyzet kialakult.

Elképesztő, hogy ennyire nem lehet semmit sem megosztani a játékokból, és még azok modjait is két lábbal rúgja le az internetről a Take-Two…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu