Úgy tűnik, hogy a Sony a DualSense új változatán dolgozik

Egy új, napvilágra került szabadalom alapján úgy tűnik, a Sony a DualSense új változatán dolgozik, amely néhány rendkívül hasznos funkcióval javítana a PS5 kontrollerén.

 

A Sony valószínűleg a DualSense kontroller egy új változatát fejleszti, amely a gombok felületének szelektív megvilágításával képes lenne játékmenetre utaló tippeket adni, amint az néhány újonnan előkerült szabadalmi dokumentációból kiderül. Bár nincs garancia arra, hogy ez a megoldás valaha is kereskedelmi forgalomba kerül, az alapjául szolgáló technológia ígéretesnek tűnik, hogy a PlayStation-játékokat hozzáférhetőbbé teszi, ha valaha is piacra kerül.

A 2020 végén, a PlayStation 5-tel együtt megjelenő DualSense számos figyelemre méltó fejlesztést kínált a PS4-gyel debütáló DualShock 4 elődjéhez képest. A jelenlegi generációs kontroller többek között bevezette a haptikus visszajelzés támogatását és az adaptív triggereket, emellett a DualShock 4 microUSB portját USB-C portra cserélte.

A Sony egy pár vadonatúj szabadalmat nyújt be egy gömb alakú PlayStation 5 vezérlőre, amely a VR-játékokhoz a merítés egy újabb szintjét adhatja hozzá.

A Sony újonnan megjelent vezérlőszabadalma elárulja, hogy a játékóriás nemrégiben kísérletezett a DualSense gamepad továbbfejlesztett változatával, amely képes a gombfelületek megvilágításával játékmenetre utaló akciójelzéseket nyújtani. A november 30-án megszerzett szabadalom egy olyan prediktív segítségnyújtási megoldást ír le, amely egy gépi tanulási modellt használ fel annak érdekében, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a játékos teljesítményét, és meghatározza, mikor van szüksége segítségre.

 

A Sony kontroller szabadalma a prediktív AI-segítő funkciókkal

 

A gombsúgások a kontroller érintőpadján is kiíródnának, amely valójában kijelzőként is funkcionálna. Nem ez az első szabadalom, amely arra utal, hogy a DualSense 2 érintőképernyővel rendelkezhet az érintőpad helyett, mivel egy másik ilyen IP bejelentés még szeptemberben került fel a netre. Ami a szóban forgó koncepciót illeti, az abban leírt vezérlő nem csak a gombjait, beleértve a vállkapcsolókat, hanem mindkét analóg botját is képes lenne megvilágítani.

 

A dinamikus gombfények nem példa nélküli ötlet a játékiparban

 

Bár a mesterséges intelligenciával működő mechanizmus, amely meghatározza, hogy mikor kell használni ezt a hardveres képességet, viszonylag újdonság, a gombok világításának ötlete a könnyebb elérhetőség érdekében messze nem példa nélküli. Például minden modern Razer játékbillentyűzet támogatja a Razer Chroma Profiles funkciót, amely lehetővé teszi a fejlesztők és a játékosok számára egyaránt, hogy egyedi színmintákat állítsanak össze, amelyek játékonként kiemelik a hozzárendelt vezérlőket.

A szabadalom puszta létezése korántsem garancia arra, hogy az abban leírt technológia valaha is napvilágot lát. Ez kétszeresen is igaz, tekintve, hogy a most felbukkant bejelentés a Sony-tól származik, a világ egyik legtermékenyebb szórakoztatóelektronikai úttörőjétől; egy nemrégiben készült Statista tanulmány szerint a Sony csak 2022-ben közel 1400 szabadalmat nyújtott be, amelyek többsége várhatóan nem kerül kereskedelmi forgalomba a közeljövőben, ha egyáltalán valaha is.

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu