Johnny Depp újra Terry Gilliam művében: ő lesz a Pokol ura

MOZI HÍREK – Újabb közös munkára készülnek Johnny Depp és Terry Gilliam, az amerikai filmrendező, aki Monty Python animációival vált híressé. A Red Sea Film Festivalon Gilliam a „Világvége Karnevál” című új filmjéről beszélt, melyben Depp a Sátánt alakítja. A történet szerint az emberiség Isten haragjába került, de a Sátán megpróbálja megmenteni őket.

 

Terry Gilliam, az amerikai filmrendező, aki karrierjét a Monty Python csapatával kezdte, ismét együtt dolgozik Johnny Deppel. A rendező a szaúd-arábiai Red Sea Film Festival eseményén osztott meg részleteket a „Világvége Karnevál” című új projektjéről. A film fő témája az emberiség Isten általi kiirtásának terve, ahol a Sátánt Johnny Depp formálja meg, aki az emberiséget igyekszik megóvni a pusztulástól.

Depp korábban is szerepelt Gilliam műveiben, többek között a „Félelem és reszketés Las Vegasban” című filmben. A „Doctor Parnassus és a képzelet birodalma” című fantasy film forgatása során, Heath Ledger halála után Depp, Jude Law és Colin Farrell váltották egymást a főszerepben. Gilliam sokáig tervezte, hogy Depp fogja alakítani a főszereplőt a többször elhalasztott Don Quixote-filmben, ami végül Adam Driver főszereplésével készült el 2018-ban.

Gilliam a szaúdi fesztiválon két dokumentumfilm, a „Lost in La Mancha” és a „He Dreams of Giants” kapcsán jelent meg, amelyek a „Az ember, aki megölte Don Quixoté”-t film készítésének nehézségeiről szólnak. A Variety magazin munkatársával való beszélgetése előtt Gilliam viccesen hivatkozott arra az esetre, amikor a magazin tévedésből nekrológot közölt róla 2015-ben.

A rendező, miután a Variety újságírója néhány üveg bort ajándékozott neki, részleteket osztott meg a „Világvége Karnevál” című filmjéről. A történet egy fiatal szerzővel közösen íródik, Gilliam szerint szüksége van valakire, aki jobban érti a mai világot. A film egy humoros fordulatot vesz, amikor Sátán az emberiség megmentésére törekszik, hiszen nélkülük nem lenne szükség a pokolra.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu