Lefejezi a Sony a Bungie vezetőségét, ha nem hozzák az elvárt pénzt?!

A Sony állítólag átveheti az uralmat a stúdió felett, ha a pénzügyi elvárásokban továbbra is alulteljesít a mostanában a Destiny 2-t és a Marathont fejlesztő stúdió.

 

Az IGN egy súlyos feltáró cikket közölt a Bungie-ról, amit a Sony tavaly vásárolt fel. Több alkalmazottra hivatkozva állítja azt a publikáció, hogy a jelenleg teljesen független leányvállalat felett a Sony átveheti az uralmat, ha a pénzügyi célokat nem hozza a Bungie, és ennek eredményeképp jöhet a hatalomátvétel, így az igazgatóságban a PlayStation vezetősége lenne csak jelen, nem pedig részben!

Jelenleg Pete Parsonsnak, a Bungie vezérigazgatójának van döntő szavazata, ha az állás egy szavazásban döntetlen lenne. Az igazgatóságban még ott ül Hermen Hulst (a PlayStation Studios főnöke), Eric Lempel (a Sony senior alelnöke), Luis Villegas (a Bungie technológiai igazgatója), továbbá Jason Jones (a Bungie társalapítója). Az IGN forrásai szerint a nemrég megejtett leépítések után (kb. 100 embert küldtek el) jött a stúdió feje fölé a damoklészi kard: ha nem termel pénzt a csapat, csak a PlayStation vezetősége lesz az igazgatóságban, így megszűnne a független státusz.

A Bungie stábja korábban azt mondta az IGN-nek, hogy az októberi leépítéseket nem a Sony, hanem a Bungie maga tette meg, és a Destiny 2 utóbbi egy évben történt alulteljesítése miatt határozott így a stúdió. A The Final Shape nevű kiegészítő előrendelési számai is az elvárt szint alatt voltak, és az sem segített a helyzetükön. (Az előrendelés rossz, értem?) A leépítések, a költségcsökkentő lépések (nem vesznek fel embereket, az utazási költségvetés csökkentése, az ünnepi bónuszok törlése, a teljesítményalaőú bónuszok csökkentése…) pedig alaposan rontottak a stúdió morálján. Ha a The Final Shape sem teljesít valami fényesen, további kirúgások jöhetnek.

Ez a szituáció nem tűnik valami fényesnek, holott a Bungie indította útnak anno a Halo-t! Így múlik el a világ dicsősége.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu