Az Epic Games bekeményít: a Google után az Apple is készülhet a leszámolásra?!

Az Epic Games vezérigazgatója szerint a Google után az Apple a következő…

 

 

Nem is olyan régen az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney kénytelen volt bejelenteni, hogy jelentősen leépíti a cég létszámát. Az alkalmazottak 16%-át (összesen mintegy 830 főt) bocsátottak el. A hír mindenkit meglepett, hiszen a cég zsebét a Fortnite, valamint az egyre sikeresebb Unreal Engine licencprogram által generált rengeteg bevétel töltötte meg.

Az Epic Games vezérigazgatója rövid úton azzal magyarázta, hogy a vállalat egyes részei elszakadtak a saját bevételi forrásaiktól, és amikor a közmondásos aranytojást tojó tyúk már nem igazán tudta fedezni őket, nem volt más megoldás, mint a létszámcsökkentés.

Persze az Epic is sokat fektetett a jogi harcokba. Valamint az Epic Games Store promócióiba, hogy a felhasználókat és a játékfejlesztőket is odacsábítsa.

Ennek ellenére Tim Sweeney ennek a visszaesésnek ellenére is megduplázta a fent említett vállalat összes alapvető kezdeményezését. Egy centit sem mozdult el elképzeléseitől. Alig néhány héttel később az Epic Games jövője már sokkal fényesebbnek tűnik.

Először is, a Fortnite az „OG” szezonnak köszönhetően új játékosszám-rekordot döntött. Novemberben több mint 100 millió játékos jelentkezett be a játékba. Úgy tűnik, ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a nemrég megjelent Chapter 5 Season 1, valamint az újonnan indított Lego Fortnite, Rocket Racing és Fortnite Festival élmények újabb játékosszám-csúcsokat okoznak.

Az Epic Games vezérigazgatójának legnagyobb győzelmét azonban pár napja aratta, amikor az Egyesült Államok észak-kaliforniai szövetségi bíróságának esküdtszéke egyhangúlag döntött a Google monopolisztikus gyakorlata ellen.

Tim Sweeney már régóta elítélte mind az Apple, mind a Google fojtogató befolyását az Android és iOS környezetre. Nem is beszélve a boltjaikban történő minden vásárlás után felszámított felháborító 30%-os díjaikról. Körülbelül három évvel ezelőtt hatalmas pereket indított a technológiai óriások ellen.

Mint emlékezhetsz, az Epic Games valójában először az Apple-t perelte be jogellenes monopólium miatt. Az a 2021 szeptemberében kiadott ítélet tízből kilenc esetben az Apple javára döntött. (Kivéve a kormányzásellenes irányelveket.) Ám Tim Sweeney még nem fejezte be a harcot.

A Google elleni győzelem után maga Elon Musk gratulált neki, és azt válaszolta, hogy „tovább Cupertino felé”. Egy másik Twitter-felhasználót arra is emlékeztetett, hogy az Epic fellebbezett az ítélet ellen, és várja a Legfelsőbb Bíróság válaszát.

Az Epic Games alapítója és legnagyobb részvényese arról is nyilatkozott, hogy esetleg csatlakozna a Microsofthoz a mobilplatformok alternatív áruházára tett ajánlatában.

Azt mondta, hogy inkább versenyezne. Megígérte, hogy a Fortnite-ot bármelyik áruházba (beleértve a Steamet vagy a Microsoft Store-t is) elhozza, amelyik a szokásos 30%-os díj helyett egy „fantasztikus ajánlatot” kínál.

Mondanom sem kell, hogy számtalan fejlesztő reméli, hogy az Epic Games sikerrel jár az olyan platformtulajdonosokat, mint a Valve, a Google és az Apple arra kényszeríti, hogy csökkentsék a boltok díját.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu