Olyan képességekkel készül felruházni a Google a chatbotját, ami már tényleg ijesztő!

TECH HÍREK – A Google egy új chatroboton dolgozik, amely a fotóidat nézegetve válaszol az életeddel kapcsolatos kérdéseidre…

 

 

Szeretném hinni, hogy még messze vagyunk az AI szingularitástól. Ám a jelenlegi állapot alapján, amire az AI képes, a dolgok elég meggyőzőek és gyakran ijesztőek. A Google most a jelek szerint egy a Geminihez kötődő új projekten dolgozik, amely képes megnézni a fotóidat. Majd azok alapján az egész életedről beszélni. Tudom, az ötlet valóban meggyőzően hangzik, de ugyanakkor ijesztően is.

Egy új jelentés látott napvilágot, amely azt állítja, hogy a Google egy új „AI-élményen” dolgozik, amelyet „Project Ellmann” néven emlegetnek.

Ez nyilvánvalóan Richard David Ellmann életrajzírónak szól. Ez a projekt az LLM segítségével tudatosítja majd, hogy mi történik egy fotón. A keresőóriás azt szeretné elérni, hogy ez az új élmény legyen a „Your Life Story Teller”. Egyelőre nem tudjuk, hogyan fog működni a Project Ellmann, de itt a Google szóvivőjének nyilatkozata:

„A Google Photos mindig is használta a mesterséges intelligenciát, hogy segítse az embereket a fotóik és videóik keresésében, és izgatottak vagyunk az LLM-ben rejlő lehetőségek miatt, amelyekkel még hasznosabb élményeket szabadíthatunk fel. Ez egy korai belső feltárás volt, és mint mindig, ha úgy döntünk, hogy új funkciókat vezetünk be, elegendő időt szánunk arra, hogy biztosítsuk, hogy azok hasznosak legyenek az emberek számára, és úgy terveztük őket, hogy a felhasználók magánéletének és biztonságának védelme legyen a legfőbb prioritásunk.”

A jelek szerint tehát a Google Fotók segíteni fogja a folyamatot. Ugyanis az új funkció összegyűjti a keresési eredmények adatait, és megtalálja a fényképen található mintákat. A fotókon rendelkezésre álló információk lehetővé teszik majd a Project Ellmann számára, hogy különböző paraméterek segítségével leírja a fotókat, ami elég meggyőző és lenyűgöző.

Ezen kívül a Google egy „Ellmann Chat” nevű valamin is dolgozik. Ez alapvetően a ChatGPT személyre szabottabb változata lehet. Erről a technológiai óriás így nyilatkozik: „Képzeld el, hogy megnyitod a ChatGPT-t, de az már mindent tud az életedről. Mit kérdeznél tőle?” Én leginkább azt, hogy ki mindenkinek mesél még az életemről…

Forrás: CNBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu