Fejlesztőbarát lesz a PlayStation 5 Pro? [VIDEO]

Ha a korábban kiszivárgott (és általunk is közölt) specifikációk nem tévednek, akkor a Sony következő „félgenerációs” konzolja a fejlesztőknek kellemesen használható termék lesz.

 

A nemrég a közönség elé kijutott (és értelemszerűen még meg sem erősített) specifikációkra reagált Moore’s Law is Dead a lent beágyazott videóban. Szerinte az AMD Zen 2-es alapú processzorának használata a legjobb választás lenne a Sony-nak, mert így a modern AAA játékok gond nélkül futhatnának, továbbá a konzol költsége sem lenne jelentős. Mindeközben a fejlesztők számára is könnyen használható platform lenne, mert nem kellene sok munkát végezni azzal, hogy az alap PlayStation 5-höz képest jobban fusson a PlayStation 5 Pro-n a játékuk.

A grafikus chip specifikációiról pedig nehezen lehet elhinni, hogy valóban ilyesmi lesz majd a PlayStation 5 erősebb változatában. Ahogy Kepler_L2, egy megbízható AMD-s szivárogtató mondta, az órajel csökkentése a visszamenőleges támogatásban okozna nem kevés fejtörést, így szinte biztosra vehetjük, hogy egy 2 gigahertzes GPU-t használ a Sony majd a konzolban, mert ennél az alap PlayStation 5-ben található grafikus chip órajele magasabb!

A PlayStation 5 Pro-val kapcsolatos szivárgások eléggé érdekese, ugyanis magáról a konzolról eddig a Sony egy betűt sem említett, így egy olyan platformról beszélünk, ami hivatalosan, vagy legalábbis a nyilvánosság számára még nem létezik. Ebből adódóan a specifikációk szivárgása két dologhoz vezethet: vagy tényleg minden igaz, amit eddig hallottunk a konzolgeneráció közepére tervezett frissített modellről, vagy valakinek kifejezetten élénk kreativitása van, és ezt kapta fel a sajtó. Mindkét forgatókönyvet reálisnak nevezhetjük ebben a pillanatban…

A pletykák szerint a PlayStation 5 Pro 2024 végén, tehát egy éven belül meg fog jelenni. Kíváncsiak leszünk az árazásra, továbbá arra is, hogy az erősebb modell megjelenésével tervezik-e az alap (pontosabban az áttervezett…) modell árának csökkentését, mert ezt megemelték már több mint egy éve, és ahogy haladunk előre az időben, a konzolok árát általában csökkenteni szokás…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu