Miért ugrik a Reacher 2. évada a 11. könyvre? Az író Lee Child, elmagyarázza!

MOZI HÍREK – Lee Child író elmagyarázza, miért ugrik előre a Reacher 2. évada, hogy az 1. évad után a regények tizenegyedik Jack Reacher-regényét, a Bad Luck and Trouble-t adaptálja.

 

Lee Child író indokolja, miért ugrik előre a Reacher 2. évada, hogy a regénysorozat tizenegyedik könyvét, a Bad Luck and Trouble-t adaptálja. A Jack Reacher szerzője 1997-ben indította útjára a neves regénysorozatot az első könyvvel, a Killing Floorral, amelyből a Prime Video sorozat 1. évadát adaptálta. A könyvsorozat immár 28 könyvet tartalmaz, a 2. évadban a 11. könyv adaptálásához kihagyják a 11. könyvet. Miután a kritikusok elismerését és a streamingszolgáltató gyors megújítását követően a Reacher 2. évadjának első három epizódja nemrég mutatkozott be.

A RadioTimes.com-mal beszélgetve Child elmagyarázza, miért ugrik előre a Reacher 2. évada a 11. könyv feldolgozásához. Az író kifejtette, hogy lehetővé akarta tenni az olvasók számára, hogy bármelyik könyvet sorrendtől eltérően olvassák, ami lehetővé teszi, hogy a Prime Video sikersorozata is így tegyen. Azzal kapcsolatban, hogy melyik könyvet választották, megjegyezte, hogy az 1. évad arra összpontosított, hogy egy „akció évad” legyen, de ő és a csapat egy olyan folytatásos évadot akart, amely „szakmailag mutatja be őt [Reachert]”. Child és a showrunnerek úgy érezték, hogy Jack Reacher 11. könyve, a Vissza a szerencséhez és a bajhoz teljesítette az elképzelésüket. A Childtól származó teljes idézet alább olvasható:

„Nos, nekem, mint írónak, mindig is nagyon fontos volt, hogy az emberek bármilyen sorrendben elolvashassák a könyveket; egyik sem függ semmilyen előzetes tudástól Reachert, mint karaktert csak a ma érdekli, [őt] nem érdekli a tegnap, nem érdekli a holnap, így minden könyv önmagában áll, ami rugalmasságot adott nekünk, hogy tényleg azt a könyvet válasszuk, amelyet az egyes évszakokhoz használni akartunk.

Azt is figyelembe kellett vennünk, hogy boldogan, mivel sokan olvassák a könyveimet, ami nagyszerű, el kell fogadnunk, hogy nem mindenki olvassa a könyveimet, és reméljük, hogy a tévésorozat [a sorozat] új közönséget fog megismertetni. Lehetséges, hogy lesz némi átfedés, persze, de lesznek új nézők, és remélhetőleg nagyobb közönség, mint amit a könyvek kapnak.

Úgy éreztük tehát, hogy figyelembe kell vennünk ezeket az embereket, azokat, akik még nem ismerik Reachert. Szóval az első évad nagyon is akciószezon volt, sok rejtély, sok feszültség, sok feszültség és így tovább. De egyben bevezetés is volt Reacherhez. Épp csak kilépett a hadseregből, ez volt Reacher, aki tanulta az új életét, és megragadtuk a lehetőséget, hogy bemutassuk őt, mint embert, a neveltetését, a gyerekkorát, a családját, tudod.

„Benne volt az anyja, az apja és a testvére. Visszapillantásokat vetítettünk rájuk gyerekkorukban, és úgy éreztük, hogy ez bemutatja Reachert, mint személyt. A 2. évadhoz úgy éreztük, keressünk egy könyvet, amely bemutatja őt szakmailag, mi volt a karrierjének súlypontja, milyen dolgokat csinált a hadseregben? És így kerestünk egy olyan könyvet, ahol tényleg belemegy ebbe a részletességbe, és történetesen ez volt a 11. könyv, így az első könyvből átugrottunk a 11. könyvbe.

Ez a 11. könyv, a Bad Luck and Trouble, a régi egységére összpontosított, az általa vezetett elit katonai rendőrökre, a 110. MP-re, a különleges nyomozókra, ez volt a szolgálata lényege. Ez a második sorozat tehát a szakmai eredetét magyarázza el, és ezért reméljük, hogy a néző, aki talán még nem ismerte Reachert, most már megérti személyiségének mindkét aspektusát.”

 

Miért segít a Jack Reacher-könyvek formátuma a Prime videósorozatnak?

Bár a könyvekben ugyanaz a főszereplő, Jack Reacher (Alan Ritchson) szerepel, és a világuk számos közös eleme, Child mégis teljesíti azt a célját, hogy minden regény önálló legyen. Bár a Reacher-sorozat a könyveknél nagyobb folytonosságra törekszik, a könyvek fő cselekménye önállóan is értelmezhető. Mivel ez a megközelítés a mozivásznon is visszaköszön, ez a minőség jó olvasmány és néznivaló, hiszen a tévénézők könnyebben bele tudnak ugrani a Reacher 2. évadjába, mint egy másik sorozatba, még akkor is, ha nem látták az 1. évadot. Ez különösen igaz, mivel a 2. évadban nem tér vissza a legtöbb 1. évadbeli szereplő, például Oscar Finlay (Malcolm Goodwin) és Roscoe Conklin (Willa Fitzgerald), ami jól példázza, hogy a következő évad mennyire elkülönül az első résztől.

Ez az önálló formátum azt is lehetővé teszi a Prime Video sikersorozatának, hogy olyan történetszálat fedezzen fel, amelyet az alkotók a legmeggyőzőbbnek találnak, mivel nincsenek kötve egy szigorú irodalmi kronológiához, és nagyobb kreatív szabadságot kapnak, hogy eljátsszák a cselekményt és a karaktereket, amelyek illeszkednek a képernyőre. A 2. évad ezt a megközelítést mutatja be azzal, hogy a 11. könyvhöz ugrik, hogy bemutassa Jack szakmai életét, és azt, hogy újraegyesül a katonai rendőrségi egységgel, hogy kivizsgálja egy korábbi tagjának halálát. A Reacher-t már a 2. évad premierje előtt megújították a 3. évadra, ami azt jelenti, hogy már készülnek a tervek a címszereplő következő fejezetére. A következő könyvadaptációt azonban még nem erősítették meg. Mindazonáltal, ahogy a sorozat halad a 3. évad és potenciálisan további évadok felé, a tévés adaptáció több különböző irányba is elmehet, hogy a Child által írt könyvekből többet adaptáljon.

A Reacher 2. évadának első három epizódja december 15-én jelent meg, és január végéig heti rendszerességgel sugároznak epizódokat a Prime Videón.

A főszereplő Ritchsonnak van egy elképzelése arról, milyen irányt vehet a sorozat a 2. évad után. Egy nemrég adott interjúban Ritchson elárulta, hogy szívesen feldolgozná a Die Trying című filmet, a Jack Reacher-sorozat második regényét. Most, hogy a Reachert legalább a 3. évadra megújították, az álmai valóra válhatnak, hiszen a regénysorozat sokféle adaptációs lehetőségnek ad teret.

Forrás: ScreenRant

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu