Ratchet and Clank: Rift Apart: anyagi bukás lett volna az Insomniac sikerjátéka?!

A legutóbbi Insomniac zsarolóvírus-támadás szerint a 2021-es év elismert Ratchet and Clank: Rift Apart-ja valójában még a nullszaldót sem érte el pénzügyileg…

 

 

A Ratchet and Clank: Rift Apart nagy elismerését kapott a kritikusoktól, amikor 2021-ben megjelent PS5-re. Ám a nemrég kiszivárgott Insomniac-dokumentumokból kiderült, hogy végül nem tudott nullszaldós lenni az eladások tekintetében. Az olyan PlayStation-sikeres franchise-ok mögött álló fejlesztő, mint a Ratchet and Clank és a Marvel’s Spider-Man nemrég egy hatalmas zsarolóprogram-támadás áldozata lett. A felelős csoport azóta elkezdte kiszivárogtatni az ellopott információkat az interneten.

A kiszivárogtatási hullámban az Insomniac jövőbeli tervei is szerepelnek, többek között az, hogy a stúdió melyik a következő öt projektje.

Rengeteg információ hangzott el a készülő Marvel’s Wolverine-ről. Például a híres kanadai mutánst játszó állítólagos színészről. Valamint arról, hogy az Insomniac állítólag egy PlayStation-exkluzív X-Men-játék ugródeszkájaként fogja használni a Pókember 3 és a régóta pletykált Venom spin-off mellett. A Marvellel kapcsolatos Insomniac-szivárogtatásokon kívül az is kiderült, hogy 2029-ben egy vadonatúj Ratchet and Clank-játék érkezhet.

Sajnos úgy tűnik, hogy az előző Ratchet and Clank talán nem teljesített olyan jól, mint azt az Insomniac remélte. A legutóbbi Insomniac-adatbetörés során kiszivárgott dokumentumok között volt egy táblázat az Insomniac által fejlesztett legutóbbi játékok költségvetéséről és eladási számairól. A táblázat szerint a Ratchet and Clank: Rift Apart-ból 2,2 millió darabot adtak el világszerte. 73 millió dolláros bevétellel. Sajnos ez nem éri el a játék állítólagos 81 millió dolláros költségvetését. Így az Insomniac nagyjából 8 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el.

Egy vidámabb hír, hogy úgy tűnik, hogy az Insomniac Marvel-alapú ajánlatai tisztességes nyereséget hoztak a stúdiónak, legalábbis a legutóbbi váltságdíjas kiszivárgásban szereplő táblázat szerint.

A 2020-as Spider-Man: Miles Morales állítólag összesen 104 millió dolláros profitot termelt. Míg az azt követő Marvel’s Spider-Man Remastered körülbelül 11 millió dolláros nyereséget hozott. Eközben az idei Pókember 2. már nullszaldós, miután nagyjából 75 millió dolláros profitot termelt. Persze ezek az információk egy kétes hacker kiszivárogtatásából származnak. Így mindezt egészséges adag szkepticizmussal kell fogadni, amíg nem kerülnek elő konkrétabb bizonyítékok.

Ha a legutóbbi Insomniac zsarolóprogram kiszivárgásában bemutatott adatok pontosak, akkor a Ratchet and Clank: Rift Apart nem hozta vissza a 81 millió dolláros költségvetését.

Így az elismert PlayStation-fejlesztő pénzügyi veszteséget szenvedett. A gyenge pénzügyi teljesítménynek több oka is lehet. Például az, hogy a Rift Apart kizárólag PlayStation 5-re jelent meg egy olyan időszakban, amikor a rendszerhez nehezen lehetett hozzájutni. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a rajongók és a kritikusok lelkes fogadtatása sem volt elég ahhoz, hogy a játék a 2021-es megjelenést követően nullszaldós legyen. Legalábbis az e heti adatszivárgás miatt kiszivárgott eladási adatok szerint.

FRISSÍTÉS (12. 20.): A kiadó által bemutatott új eladási információk szerint a Ratchet and Clank: Rift Apart nyereséges volt az Insomniac számára. A kiszivárgott adatok állítólag a játék PC-s portjának megjelenése előttről származnak.

Forrás: Digital Trends

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu