Az Insomniac Games eddigi legdrágább PC-s portja készül!

A ransomware támadáson átesett Sony-stúdió (ami így nem fizetett a támadóknak) az év végére főhet a levében, mert elég sok dolgot megtudhattunk a terveinkről.

 

A minap részletesen beszámoltunk az Insomniac Games terveiről a következő 7-8 évre, de szó volt arról is, hogy a PlayStation 4 és a PlayStation 5 milyen first-party, belsős játékeladásokat mutatott fel 2021 végéig. Mivel több mint 1600 gigabájtnyi adat jutott ki a darkwebre, valószínűleg még lesz miről beszámolnunk a következő napok során. Most például a stúdió következő PC portjáról lesz szó, és ezzel kapcsolatban egy esetleges megjelenési időszakot is hallottunk.

Az Aquamarine nevű felhasználó az Install Base fórumon írt a dokumentumokról. A Marvel’s Spider-Man 2, ami már megjelent PlayStation 5-re, PC-re is meg fog jelenni, és a port kivitelezéséhez szükséges költséget is megtudtuk a többi portjukkal egyetemben. Peter Parker és Miles Morales történetének konzolról számítógépre való átültetését 4,6 milió dollárból tervezik. Ez nem sok, de mégis duplája az első rész portolásának! Ez lesz a stúdió legdrágább PC-s portja, amelynek fejlesztése a március végéig tartó üzleti évben be fog fejeződni, így feltehetőleg az utána érkező negyedévben, tehát legkorábban áprilisban fog megjelenni.

Hozzá kell tennünk, hogy az Insomniac Games általában igyekszik a PC-seknek a teljes élményt biztosítani, így addig ne nagyon számítsunk a Marvel’s Spider-Man 2 PC portjára, amíg meg nem jelenik az összes DLC PlayStation 5-re. A harmadik fő rész (mert ilyen is lesz) a 2027-es üzleti évben (2026 áprilisa és 2027 márciusa között fut) jöhet PC-re, megközelítőleg 7 millió dolláros költségvetésből. Persze ez még jelentősen változhat, hiszen ki tudja, hogy az infláció és a külső tényezők miképp hatnak a játékpiacra.

Szóval a Marvel’s Spider-Man 2 PC-s verzióját igyekeznek nem összecsapni, ami azért jó, mert azt is írtuk tegnap a hírekben, hogy a Sony játékainak PC verziói egyre kevésbé fogynak…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu