A Like a Dragon: Infinite Wealth kihagyhatja az egyik nagy online gaming szolgáltatást?!

Masayoshi Yokoyama rendező arról beszélt, hogy a Like a Dragon: Infinite Wealth érkezik-e az Xbox Game Passra, valamint megoszt néhány érdekes gondolatot…

 

 

Masayoshi Yokoyama, a Ryu Ga Gotoku Studio egyik igazgatója kijelentette, hogy a Like a Dragon: Infinite Wealth, a cég legújabb játéka esetében egyelőre nem tervezik az Xbox Game Pass-on való megjelenést. Ez egyesek számára meglepő lehet. Ugyanis a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name azonnal bekerült a Game Pass katalógusába. Rögtön a játék novemberi megjelenésekor. Úgy tűnik azonban, hogy Yokoyamának jó oka van arra, hogy ezúttal változtasson a taktikáján.

Az RGG Studio az a japán fejlesztőcég, amely a híres Yakuza/Like a Dragon játékok mögött áll: a stúdió teljesítette azt a nehéz feladatot, hogy a tengerentúli közönségét olyan játékokkal bővítse és meghódítsa, amelyek egykor csak Japánban voltak népszerűek.

Az RGG Studio játékai általában kedvező kritikákat kaptak. A Like a Dragon: Infinite Wealth is ezt a tendenciát kívánja folytatni. A cím egy hónap múlva jelenik meg.

Masayoshi Yokoyama az Automaton Medián keresztül adott interjút. Ebben elárulta, hogy a Gaidennel ellentétben az Infinite Wealth nem fog azonnal megjelenni az Xbox Game Passon. A rendező megemlítette, hogy a Like a Dragon Gaiden ilyen korai Game Passra hozását az indokolta, hogy a stúdió a tengerentúlon is terjeszkedni akart. Az új játékosok számára megkönnyíteni a legendás Yakuza, Kazuma Kiryu megismerését. Visszatekintve ez hatékony marketing taktikának bizonyult. Hiszen a Gaiden remek kritikákat kapott a kritikusoktól, ami miatt a játékosok hajlamosabbak voltak kipróbálni a játékot olcsóbban a Game Passon.

Yokoyama azt is bevallotta, hogy kezdetben nem gondolta volna, hogy a Gaiden olyan nagy népszerűségnek örvend majd, mint amilyet Japánban sikerült elérnie. Ez annak köszönhető, hogy a franchise többi címéhez képest sokkal rövidebb játékról van szó. Valójában a Like a Dragon Gaiden mindössze hat hónap alatt készült el. A rendező a Gaiden-t az RGG Studio „az utóbbi idők legkelendőbb címének” nevezte. Mielőtt az Infinite Wealth közelgő megjelenését hype-olta volna azzal, hogy megemlítette, hogy a játék története több napot vesz igénybe. Majd elárulta, hogy a cím új előrendelési rekordot állíthat fel.

„Jelenleg nem tervezzük, hogy az Infinite Wealth a Game Passra kerüljön. (…) A Gaiden esetében úgy gondoltam a Game Passra, mint egyfajta >>névjegykártya<< átadására a tengerentúli felhasználóknak, más szóval, hogy a sorozatot újonnan ismerő játékosok élvezhessék a játékot és megismerhessék Kiryut.”

A Game Pass nagyon jó módszernek bizonyult arra, hogy új felhasználókat hívjunk meg a sorozathoz.

Annak ellenére, hogy a Like a Dragon: Infinite Wealth nem az első napon csatlakozik az Xbox szolgáltatásához, jó esély van rá, hogy valamikor oda is megérkezik. Ez valószínű, hiszen a sorozat összes korábbi játéka elérhető volt korábban a Game Passon.

Forrás: Automaton Media

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu