Új stúdiót épít ex-Deviation Games alkalmazottakkal a Sony?

A pletykák szerint új csapatot kíván a Sony létrehozni, ami felettébb érdekes, mert eközben a játékipar inkább leépít mindenütt…

 

A kaliforniai Deviation Games korábbi alkalmazottaival tervez a Sony. Köztük van a társalapító Jason Blundell is, aki korábban a Treyarchnál volt producer és kreatív igazgató, és a Call of Duty-n dolgozott. A Deviation Games 2020-ban jött létre Blundell és Dave Anthony vezényletével, miután távoztak az Activision Blizzardtól, és a bejelentés szerint egy új IP-n dolgoztak a PlayStationnel, de aztán ennyi volt, amit hallottunk róluk, leszámítva azt, hogy tavaly szeptemberben Blundell lelépett a stúdiótól…

Zuby_Tech, egy játékipari szivárogtató a Twitteren megosztotta több ex-Deviationös LinkedIn profilját, és úgy véli, hogy Blundell most egy be nem jelentett projekten dolgozik a Sony Interactive Entertainmentnek. Többen is dolgoznak vele együtt a Deviationtől (Pat Dwyer – ex-felelős producer, Fred Thompson – ex-dizájnigazgató, Adam Rosas – ex-animációs igazgató, Kristen Sych – ex-elsődleges animációs). Mindenki a PlayStation Studioshoz csatlakozott kb. azonos időpontban (néhány hónapja), és Thompson azt állítja, hogy egy be nem jelentett projekt dizájnját vezeti, de az még nem biztos, hogy a játék egyike lesz a Sony tíz élő szolgáltatásos (live service) projektjeinek, amiknek 2026-ig meg kell jelenniük.

Zuby_Tech megosztotta még JC Farmer LinkedIn profilját. Ő korábban a Deviation Games közösségi menedzsere volt, de egy tweetje szerint ismét Blundellel dolgozik a PlayStation Studiosnál junior játéktervezőként. Ez is erősíti azokat a pletykákat, miszerint a Sony egy új belsős stúdiót hozott létre, amit még nem jelentett be. És min dolgoznak a srácok? Látván Blundell Call of Duty-s tapasztalatát, egy lövöldözős játékra tippelnénk, ugyanis a PlayStation-exkluzívok között nem sok FPS-t találunk.

A Sony valószínűleg azért hozott létre egy ilyen stúdiót, hogy több médiatartalmat kínáljon. A Bungie-t is azért vette meg 3,6 milliárd dollárért, hogy belépjen a cég a live service piacra, és erősítse a mulitplatform jelenlétét. A Firewalk Studios-t áprilisban vették meg; egy live service cím készül náluk PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu