Hatékonyabb, világosabb kijelzőt kaphat az Apple Vision Pro későbbi modellje!

TECH HÍREK – Csak a probléma az, hogy a váltáshoz több év is kellhet, mire a cupertinói techcég megvalósítja.

 

Az Apple Vision Pro megjelenése nincs már olyan messze, miután a júniusi WWDC rendezvényen hivatalosan is bejelentette a 3500 dollárt kóstáló kiterjesztett valóságú (AR = augmented reality) headsetet. Ennek már az utódja is készül, és ennek technológiai fejlődése is lesz, A tervek szerint az Apple a második generációs modellbe sokkal energiahatékonyabb, világosabb kijelzőt akar tenni, és ennek beszállítója az Apple lehet. A The Elec, egy dél-koreai publikáció szerint viszont eleinte az Apple még ragaszkodni fog a jelenlegi technológiához.

Az Apple Vision Pro WOLED kijelzővel jön, a második generációs headsetben pedig OLEDoS kijelző lehet. Az RGB OLEDoS kijelzők egy rétegen, a közelben levő RGB alpixelekből hozza össze a színeket és a fényeket. Ebből adódóan világosabbak a kijelzők, és nem szükséges beléjük egy további színszűrő. A WOLED kijelzőben egy RGB színréteg van, amivel kiszűrik a fehér fényt. Az OLEDoS folyamat hatékonyabb, amivel az akkumulátor is tovább fogja bírni.

A probléma ott rejlik, hogy az újgenerációs Apple Vision Pro megjelenése évekre van, és az RGB OLEDoS kijelző is csak 2027-ben jut el a készülékbe, addig pedig WOLED kijelzőt használ az Apple, hogy további funkciókkal bővítse a headsetet. Jelenleg csak a Samsung gyárt RGB OLEDoS kijelzőket, ugyanis idén felvásárolták az eMagint, így a Sony helyett a dél-koreaiaktól szállíthat be az amerikai techóriás.

Ez nem jelenti azt, hogy a budget modellről van szó. Az olcsóbb árfekvésű headseteket valamikor 2025 során adhatja ki az Apple (ami az eredeti modell árazása miatt érthető), de a második generációs Apple Vision Pro (ami szintén 2027-ben fog csak eljutni a boltokba) a pletykák szerint nem fogja frissíteni a terméket. Erről egy ipari elemző, Ming-Chi Kuo írt régebben. Az biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság a headset, mindegy, hogy melyik modellről van szó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu