Samsung Galaxy S24: internetkapcsolat is kelleni fog egyes MI-funkciókhoz?

TECH HÍREK – Mire 2023 befejeződik, tényleg mindent meg fogunk ismerni a Samsung új mobiljairól!

 

Tegnap egy alapos specifikációszivárgásról adtunk hírt mind a három Samsung Galaxy S24 modellel kapcsolatban, de ott említés szintjén már felbukkant az, hogy mind a három mobilban lesznek mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciók. Ma erről írhatunk részletesebben, így az eddig felettébb ismeretlen szoftveres dolgokban is lassan elmerülhetünk annak ellenére, hogy több mint két hét van még, mire a dél-koreai techcég bemutatja az S24-es Galaxy-kat (ez január 17-én fog történni).

A Twitteren @MysteryLupin mutatott a mesterséges intelligenciára vonatkozó marketinges anyagból egy keveset. A Samsung Galaxy S24-ben lesz egy Live Translate funkció, ami azoknak lehet kifejezetten hasznos, akik más nyelven kapnak telefonhívásokat (ezt elég röviden tolmácsolja nekünk a mobil). A Nightography Zoom funkció az alacsony megvilágítású fotókban segítenek, ahol bezoomoltunk. A Generative Edit a tartalomalkotásra képes (generatív) mesterséges intelligencia használatát teszi lehetővé a képeinken. Ez a funkció azoknak lehet kifejezetten célszerű, akik képszerkesztésben abszolút kétbalkezesnek nevezhetőek (nem szégyen beismerni, hogy nem vagyunk Photoshop-mágusok, igaz, itt kicsit más a felhasználási elv…).

Csakhogy nem lehet olyan egyszerűen használni ezeket a funkciókat! Szükségünk lesz ezekhez ugyanis egy Samsung-fiókhoz, amibe ráadásul be kell jelentkezni. Ahhoz pedig internetkapcsolat is kelleni fog. Az még kérdéses, hogy ez konstans, állandó internetkapcsolat igényét jelenti, vagy csak addig kell online lennünk, amíg nem kezdeményezzük a folyamatot. Valószínűleg az előbbiről van szó, bár sosem lehet manapság tudni, hogy a Samsung milyen megoldást választ végül.

Kérdés, hogy vajon ez elég lesz-e ahhoz, hogy a Samsung Galaxy S24 (amely árazásáról is beszámoltunk tegnap!) képes lesz-e felvenni a kesztyűt az Apple iPhone 15 termékcsaláddal, ugyanis a hardware mellett  kezelőfelület (One UI 6.1) nem olyan biztos, hogy kellően el fogja tudni nyerni a közönség támogatását. Talán versenyre kel a dél-koreai zászlóshajó mobil az amerikaival. Talán nem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu