Bődületeset bukott az Aquaman 2 a mozipénztáraknál, viszont a Wonka tarol!

MOZI HÍREK – Az év vége a DC Moziverzum tízéves korszakának zárását is jelenti. James Gunn és Peter Safran új franchise-t indítanak, Jason Momoa pedig, úgy tűnik, Lobo szerepében tér vissza, nem Aquamanként. Az Aquaman 2, a 2018-as első rész folytatása, nem tudott felzárkózni, második hétvégéjén is csak a második helyre került, a Warner családi filmje, a Wonka pedig maga mögé utasította.

 

A múlt heti nyitány után az Aquaman: Az elveszett királyság nem tudott javulni, sőt, elvesztette az első helyét a mozipénztáraknál. A 19,5 millió dolláros bevétellel a második helyre csúszott vissza, a Wonka pedig túlszárnyalta. Az előző év szuperhős bukásaihoz, mint a Shazam! 2, a Flash és a Blue Beetle, valamint a Marvel filmek, úgy tűnik, az Aquaman is csatlakozik.

A 2018-as első rész sikere után az Aquaman második része nem tudott hasonló teljesítményt nyújtani. A kezdeti 67,9 millió dolláros nyitány után a második rész csak 19,5 milliót hozott, ami jelentős visszaesés. Észak-Amerikában összesen 77,8 millió dollárnál jár, ami jóval elmarad az első rész 189 millió dolláros második hétvégi eredményétől. Nemzetközi szinten sem áll jobban, különösen Kínában, ahol 78%-os visszaesést szenvedett. Az elemzők szerint a hosszú hétvégén legfeljebb 26 millió dollárt gyűjthet Észak-Amerikában, de már most látható, hogy nem fogja elérni az első rész sikerét.

Ezzel szemben a Wonka továbbra is jól teljesít, a második hétvégén 24 millió dollárt hozott, ami 33%-os növekedés a karácsonyi hétvégehez képest. Globális összbevétele már 379 millió dollár, ami jóval meghaladja a 125 millió dolláros költségvetését, így a Warner ezt a filmet sikerként könyvelheti el. A hosszú hétvégén 31 millió dolláros bevételt várnak tőle Észak-Amerikában.

A hétvége többi új bemutatója között volt Steven Spielberg The Color Purple adaptációja, George Clooney új rendezése, a The Boys in the Boat, és Michael Mann Adam Driver főszereplésével készült életrajzi drámája, a Ferrari. Ezek közül csak a The Color Purple került be a top 5-be, míg a Ferrari a top 10 alján nyitott. Az Énekesmadarak és kígyók balladája és A fiú és a szürke gém is jól teljesített, bár visszaestek az előző hétvégi helyezésükhöz képest.

Forrás: ComicBook

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu