Baldur’s Gate 3: végre sikerült megoldást találni az Xbox-on előforduló mentési hibára?!

Egy frusztráló firmware-probléma, amely sok Baldur’s Gate 3 játékos mentéseit érinti Xbox-on, ideiglenes javítást kapott a Larian Studios-tól.

 

 

A Baldur’s Gate 3 játékosok Xbox-on történő mentéseit érintő firmware-probléma a Larian Studios részéről most egy olyan, egyelőre ideiglenes megoldást kapott, amely segíthet ezeknek a játékosoknak. A BG3 Xbox-os mentési problémái már napok óta gyötrik a játékot. Ám a Larian Studios ezen trükkje remélhetőleg némi enyhülést hoz.

Nem titok, hogy a Baldur’s Gate 3 a 2023-as év egyik legtöbbet emlegetett játéka. Nagyszerű év volt a Larian Studios számára, és ez abban csúcsosodott ki, hogy a BG3 megnyerte az Év játéka díjat. Az RPG sok PC-s és PS5-ös rajongó körében hatalmas sikert aratott. Az Xbox-rajongóknak azonban egy kicsit tovább kellett várniuk, mint mindenki másnak. Miután a játék december 7-én a Game Awards-on remekül szerepelt, a Larian Studios a díjátadó után elárulta, hogy a BG3 végre Xbox-ra is elérhetővé vált.

Bár a Baldur’s Gate 3 végre megérkezett Xbox-ra is, egy firmware hiba miatt nem mentette el megfelelően néhány játékos előrehaladását.

Szerencsére a Larian Studios a hivatalos Twitteren keresztül felfedett egy ideiglenes javítást a Baldur’s Gate 3 játékosok számára. Legalább addig, amíg a Microsoft hivatalosan ki nem javítja a problémát. Az érintett Xbox játékosoknak Larian-fiókot kell létrehozniuk. Továbbá egy sor utasítást kell követniük ahhoz, hogy hatékonyan menthessék a játékmenetüket. A módszer nem tökéletes, de legalább egy megoldás, amíg a Microsoft nem javítja a hibát okozó firmware-problémát.

 

Az ideiglenes Baldur’s Gate 3 Xbox mentési probléma javításának végrehajtása:

  • A Larian-fiók létrehozása után a főmenüben válaszd az Opciókat. Ezután aktiváld a Cross-Save funkciót a Gameplay alatt. Ez összekapcsolja a Larian fiókot az Xbox fiókkal.
  • A játékos utolsó 5 Baldur’s Gate 3 mentése felkerül a Larian szervereire. A feltöltés akkor fejeződik be, amikor a „Syncing cloud save” már nem látható. A játékosoknak nem szabad kilépniük a játékból, mielőtt ez megtörtént volna.
  • Ha a játékosok a firmware hibával találkoznak, a Cross-Save aktiválásával az Options menüben a játékosok hozzáférhetnek a legutóbbi sikeres mentéseikhez.

 

Bár ez nem éppen az a javítás, amit sok Xbox játékos remélt, nagyszerű, hogy a Larian Studios igyekszik megoldást kínálni a játékosoknak. Addig is, amíg minden hivatalosan meg nem oldódik. A Microsoftnak már kellett javítania a BG3 mentési problémáit. Sajnálatos, hogy a probléma még mindig fennáll. Azonban amíg a firmware-probléma nem kerül orvoslásra, addig legalább van egy használható megoldás, még ha kicsit körülményes is…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu