Baldur’s Gate 3: mégsem sikerült még kijavítani a mentési problémákat?!

Annak ellenére, hogy már több mint egy hete azt állították, hogy megoldották a problémát, az Xbox még mindig vizsgálja a Baldur’s Gate 3 frusztráló mentési problémáit…

 

 

Habár a játék már december eleje óta elérhető az Xbox Series X/S-en, még mindig vizsgálják a Baldur’s Gate 3-at érintő mentési problémákat a konzolokon. Egy nemrégiben megjelent Xbox-frissítés állítólag orvosolta a BG3 mentési problémáit. Ám a játékosok állítólag még a javítás után is elveszítik a mentési fájlokat. Bármelyik játék esetében elkeserítő lehet a haladás elvesztése. Ez különösen igaz egy több mint 75 órás kaland esetében, amely a játékos választását és a véletlenszerűséget is figyelembe veszi.

A mentési problémáktól eltekintve a Baldur’s Gate 3 számára ez egy kiemelkedő év volt: augusztusban a játék az év meglepetéssikerévé vált, mivel általánosan elismerő kritikákat kapott, és a bestsellerlisták élére került.

Az úttörő PC-s RPG ezután átkerült PS5-re, ahol továbbra is elsöprő sikert aratott. A BG3 gyakorlatilag besöpörte a The Game Awards díjátadót. Ezzel egy időben rántották le a leplet az Xbox-változatról. A bejelentést természetesen nagy izgalom fogadta, de egyes játékosok reakciói azóta lehűltek. Ugyanis a portot továbbra is állandó mentési problémák gyötrik.

A Larian Studios kiadói igazgatója, Michael Douse a közösségi médiában reagált a rajongóknak a Baldur’s Gate 3 törölt mentési fájljaival kapcsolatos aggodalmaira. Douse szerint a probléma az Xbox oldalán a firmware-hez köthető, amit a Microsoft mérnökei jelenleg is vizsgálnak. Sajnos, mivel az emberek az ünnepek miatt szabadságra mennek, a megoldás megtalálása eltarthat egy ideig. Douse azonban biztosítja a rajongókat, hogy a csapat „nagyon komolyan” veszi a problémát.

Douse azt is elmondja, hogy a problémát kezdetben nem lehetett reprodukálni, ami miatt a csapat azt hitte, hogy már kijavították. A közösségtől kapott visszajelzések után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a mentési problémák még mindig az Xbox játékosokat sújtják. Douse „bonyolultnak” nevezi a problémát, de kijelenti, hogy napi szinten lát mozgolódást a frusztráló hibával kapcsolatban.

Miután hónapokig vártak arra, hogy játszhassanak a 2023-as év egyik legjobb játékával, sok Xbox-játékos kétségkívül csalódott a törölt mentési fájlokról szóló jelentések miatt.

Az ünnepek népszerű időszak a játékosok számára, hogy bepótolják a saját játékhátralékukat. Sokan valószínűleg bele akarnak ugrani az év egyik legmélyebb RPG-jébe.

A BG3 hónapokkal a megjelenés után ismét a Steam eladási listájának élére került, mivel a díjnyertes címlapoknak és a pozitív propagandának köszönhetően új közönség találta meg a játékot. A Baldur’s Gate 3 valószínűleg még 2024-be lépve is népszerű cím marad, mivel a jövőben további kedvezmények és remélhetőleg további tartalmak várnak rá.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu