Resident Evil 9: a fantasy irányzat a játékmenetet is megváltoztathatja

Az előző részben is láthattunk már újításokat, amik a Capcom elképzeléseit is felvázolhatják a franchise következő új részében.

 

A Resident Evil mindig is sci-fi alapú akció-thriller volt (néhány részben sokkal nagyobb hangsúlyt fektetve az akcióra), és bár a legutóbbi rész, a Resident Evil: Village is ezt az irányt követte, voltak benne sötétebb fantasy elemek is. Ethan Winters ugyanis vérfarkasokhoz és vámpírokhoz hasonló lényekkel is megküzdött (de erre magyarázat is volt, ugyanis a Cadou parazita és a Mold miatt változtak meg így ellenfelei), és ebben nem kevés a potenciál. Így a franchise továbbra is a sci-fi gyökereihez kötődhet, miközben fantasy témákat is elkezd implementálni, így a két műfaj ötvözésével egyedi élmény jöhet létre.

Viszont ha marad a fantasy fordulat a Resident Evil 9-ben, akkor valamiben talán muszáj lesz változtatni: a fegyvereken. Azok ugyanis nem nagyon passzoltak a Resident Evil: Village-hez, így abban emiatt talán jobban illett volna az íj/nyíl páros, a kard, vagy bármi középkorból származó eszköz. Gondoljunk bele: mennyire passzolt oda a mesterlövészkedésre használható puska, vagy egy pisztoly, nem beszélve a gránátvetőről? Nem nagyon, ugye?

Ez a játékmenetet másképp is meg tudta volna csavarni, ugyanis egy nyílpuskát nem lehetne pillanatok alatt újratölteni, és a kés helyét egy kard ha átvenné, az még illene is. Például Lady Dimitrescu ellen így megküzdeni a kastély tetején felettébb izgalmas lehetett volna. Emellett azért fel kell hozni, hogy a Capcom másik, főleg az utóbbi 6-7 évben népszerűvé váló franchise-a, a Monster Hunter is általában ugyanahhoz a néhány fegyverhez ragaszkodott, és a Resident Evil is ilyen, hiszen szinte mindegyik játékban kivétel nélkül láthattunk pisztolyt, puskát, esetleg Magnumot…

A pletykák arról beszéltek régebben, hogy a Resident Evil 9 ismét fantasy ihletésű lesz, ugyanis olyan biofegyverek lesznek benne, amik a folklórból származó szörnyekre hasonlíthatnak. Ebből adódóan talán a szokásos lőfegyverek is meglesznek, és ezeket csak erősen korlátozottan lehetne használni, akkor a kecske és a káposzta is megmaradna.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu