Az idei WWDC-n láthatjuk az Apple mesterséges intelligenciáját

TECH HÍREK – A generatív (tartalomalkotó) mesterséges intelligencia a cupertinói techcég számára is kifejezetten fontos lett az OpenAI ChatGPT-jének sikere után.

 

Az Apple is generatív MI-n dolgozik, amivel a ChatGPT és a Google Bard ellen kíván versengeni. Jelenleg csak néhány szolgáltatás használ mesterséges intelligenciát, de már dolgozik pár olyan applikáción a cég, ami beveti ezt a technológiát. Ezek az appok még 2024 során meg is fognak jelenni. A Siri is egyikük lesz, ugyanis a pletykák szerint egy fejlettebb változatot kíván bemutatni az Apple az idei WWDC során.

A Siri nem valami sikeres, ha a technológia riválisaival, a Google Assistanttal és az Amazon Alexával hasonlítjuk össze. A Siri nehezen tud a kontextussal (szöveg-összefüggéssel) lépést tartani, és a Google megoldásához képest az utasítások követésében lemaradásban van. Korábban már volt szó arról, hogy az Apple az év során jelentősen fejlesztené, ugyanis az iOS 18 új generatív MI funkciói között ez az egyik fejlesztés lesz. A nagy befektetések eredménye idén fizetődhet ki, mert 2024 végére megjelenhet a feltuningolt Siri (talán az iPhone 16-os termékcsaláddal együtt).

Yuex1122 a Naver blogon azt írta, hogy az Apple a generatív mesterséges intelligencia technológiájával elég erősen halad, és a Siri új verziójába integrálja. Mark Gurman a Bloombergtől már beszélt arról, hogy a cég dolgozik ezen, és a WWDC 2024-en bemutatandó asszisztens természetes párbeszédek megtartására is képes lesz a fejlettebb személyre szabási opciókkal. Az új Siri több készüléken is működni fog, így ha egy iPhone-ról egy Macre váltunk. Lesz egy Apple-specifikus alkotó szolgáltatás is, ami a Shortcuts applikációhoz és annak funkcionalitásához kötődhet. Ezek mind az iOS 18-ban várhatnak ránk.

Az Apple egy API-t használhat, hogy összekösse a szolgáltatásokat, és pár MI-funkció az előfizetési szolgáltatástól függően eltérő lehet. Mindez még készülőfélben van, így a cég tervei változhatnak. Az, hogy a WWDC 2024-en jön a bemutató, valószínűleg nem fog.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu