Az MSI is belép a handheld PC-k piacára! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Dragon dizájnnal rendelkező készülék specifikációi még nem nagyon ismertek, de a CES-en az MSI be fogja mutatni a masinát.

 

Az MSI az Instagramon tett közzé egy teaser videót, amiből sok információ nem nyerhető ki. A készüléket szemből vizsgálhatjuk, így hasonlít az Asus ROG Ally-ra és a Valve Steam Deck OLED-jére. A két ravaszt RGB LED-ek világítják meg, ami kifejezetten esztétikus látványt kölcsönöz a masinának (ami például a Lenovo Legion Go ellen is ringbe fog szállni nemsokára). Az MSI a hőelvezetésre is koncentrált, így talán nem lesz probléma a sárkányos készülék belső hőmérsékletére. Egy True Gaming feliratot is látunk, és sok fekete/vörös rácsos elem is felbukkan a handheld hátoldalán, nem beszélve az MSI Dragon logójáról, amit talán szintén RGB LED megvilágítással kaphatunk.

Eleinte az még kérdéses volt, hogy milyen APU-t alkalmazhat az MSI, ugyanis az Instagramról beágyazott teaser videóból ez nem derül ki. A két opció magától értetődik: vagy egy AMD Ryzen APU, vagy egy Intel Meteor Lake APU lehet a gépben. Tehát ne számítsunk dedikált videókártyára (vagy grafikus chipre), mert egyrészt attól sokkal nagyobb lenne a készülék, másrészt pedig a fogyasztás is jelentősen növekedne, amit a gép ismeretlen méretű akkumulátora nem bírna nagyon sokáig.

Csakhogy az Intel Gaming reagált a Twitteren az MSI-nak, így valószínűleg az Intel Core Ultra valamelyik modellje lehet a handheld PC-ben. Kiszivárgott a masina kinézete is @wxnod jóvoltából. Így ebből adódóan az MSI bejelentése, amire néhány napot kell csak várnunk, nem lesz akkora meglepetés, mert tudni fogunk egyet s mást, mielőtt a CES-en megtörténne a hivatalos leleplezés is. (A Lenovo Legion Go kapcsán is volt szivárgás annak bemutatója előtt; ez egyfajta hagyomány!)

Azért az már fix, hogy a Valve a hardveres piacon komoly forradalmat indított a Steam Deckkel, aminél már több erősebb készülék is megjelent az utóbbi néhány év során.

Forrás: WCCFTech

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MSI Gaming (@msigaming)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu