Megfojtott virágok: úgy tűnik, hogy ez a film folytatja a DiCaprio és Scorsese páros sajnálatos trendjét

MOZI HÍREK – Martin Scorsese A Megfojtott virágok című filmje, melyben Leonardo DiCaprio szerepel, úgy tűnik, folytatja a színész-rendező duó trendjét.

 

Martin Scorsese Leonardo DiCaprioval készült filmjei egy sajnálatos tendenciát mutathatnak a legújabb közös munkájukkal, A Megfojtott virágokkal. Scorsese és DiCaprio az egyik legösszehangoltabb hollywoodi színész-rendező páros, akik számos legendás filmet alkottak együtt. Több mint két évtizeden át dolgoztak együtt hat nagyjátékfilmen és egy rövidfilmen. A gyakori együttműködők ismét összefogtak a 2023-as A Megfojtott virágokon, melyet Scorsese rendezett és DiCaprio szerepel benne Ernest Burkhartként. A Megfojtott virágok a David Grann azonos című könyvén alapul, amely az Osage-gyilkosságok valós történetét meséli el.

Annak ellenére, hogy a film dicséretet kapott és összességében pozitív fogadtatásban részesült, A Megfojtott virágokat néhány idei más nagy film, mint az Oppenheimer, kissé árnyékolta be. A film női főszereplője, Lily Gladstone, megérdemelten kapott elismerést Mollie Burkhart alakításáért, számos díjat nyerve, többek között a Golden Globe-on a Legjobb női főszereplő díját egy drámai mozifilmben. Gladstone esélyes az Oscar-díjra a Legjobb színésznő kategóriában, de úgy tűnik, hogy férfi társa, aki szintén A Megfojtott virágokban szerepel, nem csatlakozik hozzá.

Bár DiCaprio kiváló alakítást nyújtott A Megfojtott virágokban, valószínűtlen, hogy ő nyeri el a Legjobb színész díjat a 2024-es Oscar-gálán. A 2024-es Golden Globe-on jelölték a Legjobb férfi főszereplő díjára egy drámai mozifilmben, de Cillian Murphy nyert az Oppenheimerért. Ennek ellenére DiCaprio esélyes maradt az Oscar-jelölésre A Megfojtott virágokért, egészen a SAG díj jelölésének hiányáig.

DiCaprio alakítása A Megfojtott virágokban szembetűnően és meglepően hiányzik az idei SAG díj jelölések közül, ami jelentősen csökkenti az esélyeit az Oscar-díj nyerésére vagy akár a jelölésre is 2024-ben

A 1995-ös SAG díjak óta mindössze hat Legjobb színész díjast nem sikerült ugyanabban az évben az Oscar-díjjal is kitüntetni. DiCaprio számára még rosszabb, hogy senki sem nyert Oscar-díjat a Legjobb színész kategóriában SAG díj jelölés nélkül ugyanazon alakításért.

A SAG jelölés hiánya és a Globes-en elszenvedett veresége miatt DiCaprio esélyei A Megfojtott virágokban nyerni az Oscart igen csekélyek jelenleg. Bár ritka, hogy valaki Oscar-díjra jelölést kap a Legjobb színész kategóriában SAG jelölés nélkül, nem példátlan. DiCaprio még kaphat Oscar-jelölést, de egyre távolabbinak tűnik ez a lehetőség.

 

DiCaprio sosem nyert Oscart Martin Scorsese filmjéért

 

Bár Scorsese projekteiben nyújtott néhány legjobb alakítását, DiCaprio sosem nyert Oscart Scorsese filmjeiért. Kétszer jelölték a Legjobb színész Oscar-díjra Scorsese filmjeiben játszott valós személyek megformálásáért. Az első ilyen jelölés 2005-ben volt az Aviátorban játszott Howard Hughes szerepéért, a második pedig 2014-ben a Wall Street farkasában Jordan Belfort alakításáért. Azonban egyik Oscar-jelölés sem hozott neki győzelmet.

DiCaprio első Oscar-díját csak 2016-ban nyerte el A visszatérőben játszott szerepéért, ami nem Scorsese film volt. Azóta ismét jelölték, de még nem sikerült újabb győzelmet elérnie, és az esélyei, hogy hazavigye az aranyat a 2024-es Oscar-gálán, gyakorlatilag elenyészőek. DiCaprio a jövőben még nyerhet Oscart Martin Scorsese filmjéért, de úgy tűnik, A Megfojtott virágok nem lesz az a Scorsese-DiCaprio közös munka, amely végül megtöri ezt a hosszú ideje tartó trendet.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu