Megnyílt a Hundred Star, a Rocksteady alapítóinak új stúdiója!

Friss információk szerint a Rocksteady alapítói, Sefton Hill és Jamie Walker új játékstúdiót alapítottak Kelet-Londonban Hundred Star néven.

 

 

A Rocksteady Studios társalapítói, Sefton Hill és Jamie Walker állítólag új játékstúdiót nyitottak. Az első hírek egy olyan weboldalon keresztül közzétett online bejegyzésekből származnak, amely a Rocksteady Studios egykori alapítóinak új stúdióját sorolja fel. Bár bejelentés nem történt, a stúdió neve Hundred Star Games.

Sefton Hill és Jamie Walker leginkább arról ismert, hogy 2004-ben megalapították a Rocksteady Studios-t, amelynek székhelye az angliai Londonban volt.

A stúdió első játéka az Urban Chaos: Riot Response volt 2006-ban. Még mielőtt a kritikusok által elismert Batman: Arkham-sorozathoz nyúltak volna. A fejlesztőcsapat alatt a sorozat négy egyedi Arkham címet hozott létre. Most a stúdió az új Suicide Squad: Kill the Justice League címen dolgozik. A további munkálatokat pedig a Sumo Digital végzi. Hill és Walker azonban 2022-ben, két évvel a Suicide Squad játék eredeti bejelentése után távozott a Rocksteadytől.

Miközben a Rocksteady a Kill the Justice League elindításán dolgozik, Sefton Hill és Jamie Walker megalapították stúdiójukat, a Hundred Star Games Limitedet. A Polygon akkor számolt be róla, amikor az Endole nevű üzleti hírszerző weboldalon keresztül felfedezte az új stúdiót. Hill és Walker igazgatóként és üzleti vezetőként szerepelt.

A Hundred Star Games-t 2023 februárjában jegyezték be, de más fontos információ nem létezik, kivéve a Stylus Games-szel való megszűnt kapcsolatot.

Továbbá a Hundred Star Games 2023 decemberében szerepelt utoljára a Great Place to Work weboldalon. Itt az olvasók jobban megérthetik, miről is szól a stúdió. A csapat egy 25 alkalmazottat foglalkoztató cég, amelynek tervei szerint 100 játékipari fejlesztő lesz a soraiban. Egy kelet-londoni székhelyű startup. A cég áttekintése szerint a stúdió célja, hogy „élvonalbeli játékélményeket készítsen, amelyek világszerte inspirálják és magával ragadják a játékosokat”. Ráadásul van egy Hundred Star Games LinkedIn-fiók is, amelyen nagyon kevés információ jelenik meg.

Olyan alapvető adatok, mint a stúdió alapításának éve, a vállalat mérete, az iparág típusa és a Hundred Star Games hivatalos honlapja mind meg vannak adva, a többi azonban üresen marad.

Egyelőre nem sokat tudni arról, hogy a fejlesztőcsapat milyen projekteken dolgozhat. Az érdeklődő rajongók a stúdió hivatalos weboldalán jelentkezhetnek tagságra. A tagság egy aranyszínű fül, amely két bejegyzést nyit meg: állások és információk. Bármelyikre kattintva egy e-mail válasz érkezik, amelyet a rajongók kitölthetnek. Ám az információk viszonylag szűkösek. Nem világos, hogy milyen projekteken dolgozhat az új stúdió, mivel hivatalos bejelentést nem tett. Ettől függetlenül izgalmas látni, hogy Hill és Walker a Hundred Star Gamesszel foglalatoskodik, miután elhagyták a Batman: Arkham játékokért felelős stúdiót.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu