[XDD 2024] Avowed: vajon hol helyezkedik el a játék a Pillars of Eternity idővonalán? [VIDEO]

Az Obsidian hamarosan megjelenő Avowed RPG-je a Pillars of Eternity-sorozattal osztozik a világán, és a történet szempontjából rendkívül fontos tényező, hogy pontosan mikor játszódik…

 

 

Az Avowed az Obsidian Entertainment készülő akció-RPG-je. A stúdió széles körben ismert a jól megbecsült RPG-k könyvtáráról. Különösen a Fallout-sorozaton végzett munkájáról, a 2010-es New Vegasról, amelyet gyakran emlegetnek a sorozat és a műfaj kiemelkedő alkotásaként. Az Obsidian ezután megfordult, és bejelentette új epikus fantasy IP-jét, a Pillars of Eternity-t. Egy CRPG-t, amely annak idején a legtöbb támogatást kapott Kickstarter-játék volt, és 2015-ben jelent meg. A közvetlen folytatás, a Pillars of Eternity 2: Deadfire 2018-ban következett.

Az Avowed a PoE világában fog játszódni, annak lore-jában és történelmében gyökerezik, ami természetesen sok mindent befolyásolni fog abból, amit a játékosok ebből a szempontból tapasztalhatnak majd benne.

Az Avowed emellett visszatérést jelent a nyílt világú első személyű dizájnhoz. Ám az Obsidian gondosan ügyelt arra, hogy az Avowed kisebb léptékű lesz a hasonló címekhez, például a Skyrimhez képest. Már csak azért is, hogy mérsékelje az elvárásokat. Mégis, a stúdió rendkívül részletes és kidolgozott világai, karakterei és cselekményszálai híresek. Ez vitathatatlanul vetekszik a The Elder Scrolls és társaival. Tegnap az Xbox Developer Direct bemutatóján többet mutattak az Avowed mechanikájáról és quest-dizájnjáról. Viszont kevéssé részletezték, hogy valójában hol illeszkedik a nagyobb PoE-mesébe. Konkrétan az időkeretbe, így ezen a téren teret engedtek a spekulációknak.

Az Avowed a tervek szerint idén ősszel jelenik meg, a korábbi információk alapján valószínűleg novemberben, és a Game Pass első napra megerősített része.

 

 

Igencsak hangulatos és látványos trailer mutatta be a PC-re és konzolexkluzívként Xbox konzolokra megjelenő Awowedet.

 

 

Az Avowed lehetséges helye a Pillars of Eternity idővonalában

 

Mindkét Pillars of Eternity cím Eora-ban játszódik, egy kiterjedt, különböző királyságokból és szabad államokból álló földön. Az összes színes háttértörténettel, machinációval és politikai manőverezéssel, ami általában az Obsidian narratíváihoz és felépítéséhez tartozik. A narratíva mélyebben is megvizsgálja a mágia és a lélek által működtetett fantasy világ következményeit. Illetve, azok erkölcsiségét. Az eredeti PoE a hatalmas és befolyásos Aedyr Birodalom egykori gyarmati előretolt területein játszódott.

Míg a Deadfire-ben a rajongók egy olyan szigetvilágot fedezhettek fel, amely különböző helyi társadalmakból és az azt megszálló és saját ambícióikat felügyelő külföldi kormányzati érdekeltségekből áll.

A Pillars of Eternity Aedyr Birodalma az egyik legfejlettebb és leghosszabb ideig uralkodó monarchia a világában. Az Avowed állítólag az Élőföldek azon régiójában játszódik, amely a birodalom ellenőrzése alatt áll. De amelyet a játékosok korábban közvetlenül nem látogattak meg. Egyelőre nem világos, hogy ez mikor lesz Eora idejében, és ez a tényező a PoE megalapozott eseményei miatt talán a szokásosnál is fontosabb.

A Deadfire megdöbbentő befejezésében felfedezett leleplezések után a tét elég magasan maradt a folytatáshoz. A következmények nem lokálisak, hanem valószínűleg egész Eora-t érintik. Tekintettel erre, az Avowednek a legtöbbnél nagyobb feladata van abban, hogy ezt kiegyensúlyozza, miközben alkalmazkodik a Pillars of Eternity-t esetleg nem ismerő újoncokhoz. Egy talán biztonságos, de ésszerű választás lehet, ha az Avowed-et a PoE eseményeinek közepébe helyezzük.

Ez lehetővé tenné, hogy néhány már látott eseményt és következményt bemutasson, miközben bőven hagyna teret a Deadfire hatalmas cliffhangere előtt játszódó történetének.

Alternatív megoldásként az Avowed messze a múltban vagy évszázadokkal a jövőben is játszódhat. Közben az Aedyr Birodalom valamilyen módon jelen van, ami szintén számos érdekes és hihető lehetőséget kínálna. Ebben az esetben megmutathatná a Birodalom felemelkedését és azt, hogy hogyan jutott kiemelkedő pozícióba. Vagy az utóbbi esetben azt, hogy hogyan kezelte a Deadfire kimenetelének következményeit. Bár a pontos idővonal egyelőre homályban marad, a rajongók valószínűleg további részletekre számíthatnak az Avoweddel kapcsolatban az idei év végi megjelenés előtt, ami végül több fényt vethet a kérdésre.

Forrás: YouTube (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu