A Quake 6-on dolgozik a MachineGames?

Egy táblán dugtak el valamit nagyon ügyesen a fejlesztők a saját Xbox Developer_Direct ’24-es szekciójukban.

 

A héten volt ez a közvetítés, ahol négy játék kapta a főszerepet: az Avowed, az Ara: History Untold, a Senua’s Saga: Hellblade II, továbbá a szivárgás során általunk már korábban is elkeresztelt Indiana Jones and the Great Circle. Az Indy-játékon dolgozik a MachineGames, akiktől a Wolfenstein-reboot címeket láthattuk az utóbbi egy évtizedben (már leírhatjuk ezt is, mert a Wolfenstein: The New Order 2014 májusában jött ki!).

Aki figyelmes volt, a stúdió tábláján felfedezhetett valamit (ezt lent egy kép formájában megmutathatjuk), és sokan voltak így, ugyanis a ResetEra fórumon erről megy a diskurzus. A tábla felénk közelebb eső sarkában láthatjuk, hogy AKE 6, és alatta egy ismerős logó részlete bukkan fel. A Quake logójáról van szó, és emiatt gyanítjuk, hogy Quake 6 lett a táblára írva. (És gyanítjuk, hogy az id Tech engine-en fog majd futni, ugyanis a Wolfensteinek mellett az Indiana Jones and the Great Circle is ezt használja!)

De a Quake 6 név kissé érthetetlennek tűnhet. 2005-ben megjelent a Quake 4, ez eddig tiszta. De utána nem volt Quake 5! A 2007-es Enemy Territory: Quake Wars talán nem tekinthető annak, így inkább a 2017-es Quake Championsre kell gondolni, mert belsőleg Quake 5 néven futott a projekt. És mi köze lenne a MachineGamesnek a Quake-hez? A Quake remasterek mellett új epizódokat is készített a stúdió (Dimension of the Machine, illetve Call of the Machine volt a nevük), így nem idegen számukra a hamarosan 30 éves IP.

A Quake 6 létezése még nem hivatalos, és az sem ismert, hogy a MachineGames egyedül fejleszti-e, vagy segítséget nyújt mondjuk az id Software-nek (már ha nem a DOOM új része készül náluk), de annyi biztos, hogy a Microsoft direkt csinálta, mert így róluk beszélünk…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu