A Palworld a csúcson: jelentős rekordot döntött meg Steamen a játék, lehagyva a Cyberpunkot és az Elden Ringet is!

A Pocket Pair’s Palworld újabb mérföldkövet ért el, megelőzve két népszerű játékot a Steamen, az Elden Ringet és a Cyberpunk 2077-et.

 

A Pocket Pair’s Palworld mindössze néhány nappal a korai hozzáférésű megjelenése után újabb jelentős mérföldkövet állított fel, hiszen megelőzte az Elden Ring és a Cyberpunk 2077 egyidejű játékosainak számát a Steamen. Bár a cím sokak számára nem tartozott a 2024-es év egyik legjobban várt játékai közé, meglepő módon mégis világsiker lett, és gyorsan a slágerlisták élére került.

Bár a játék elérhető az Xbox Game Pass-on, a Palworld a Steamen is azonnal sláger lett, és a Pocket Pair Twitteren közzétett adatai szerint három nap alatt több mint 4 millió példányt adtak el belőle. A játékosok által „Pokemon fegyverekkel” becenévre keresztelt cím azzal ragadta magával a játékosokat, hogy a szörnyvadászat és a túlélés műfaját ötvözve a rajongók különféle hasznos Palsokat foghatnak el, miközben olyan anyagokat gyűjthetnek, amelyekkel fejleszthetik és erősíthetik bázisukat.

 

A Palworld már most minden idők egyik legnépszerűbb Steam-játéka

 

A nemrég megjelent Palworld hatalmas sikert aratott, és gyorsan minden idők egyik legnépszerűbb Steam-játékává vált. A kielégítő játékmenet-flow az egyik oka annak, hogy a Palworld jelenleg az egyik legmagasabb egyidejű játékosszámmal rendelkezik, megelőzve az Elden Ringet és a Cyberpunk 2077-et. A Steam DB szerint a Palworld a hétvégén elérte az 1.291.967 összes játékost, ezzel megelőzte a Cyberpunk 2077 1.054.388 és az Elden Ring 953.426 játékosát. A játék egy nap alatt megelőzte a tavalyi év egyik legnépszerűbb címét, a Baldur’s Gate 3-at és a 2023-as Hogwarts Legacy-t is, amely a legkelendőbb játék volt.

 

 

Bár a Pocket Pair a Twitteren jelentette be, hogy a Palworld rendelkezik a „Steam történetének legmagasabb egyidejű játékosszámával a fizetős játékok közül”, meg kell jegyezni, hogy a cím a PUBG-é, amely még 2018-ban, amikor fizetős játék volt, elérte az eddigi csúcsot 3 257 248 játékossal. Ez majdnem háromszor több, mint a Palworlddel jelenleg játszó játékosok száma.

Ettől függetlenül ez a mérföldkő nem kis teljesítmény, amit a Pocket Pair elért. Ha figyelembe vesszük, hogy a Palworld csak három napja jelent meg, és még mindig korai hozzáférési szakaszban van, a stúdió rövid idő alatt hatalmas teljesítményt ért el. A játék olyan népszerűnek bizonyult, hogy a Palworldnek a megjelenés napján szerverproblémái voltak a nagyszámú játékra vágyó ember miatt.

Azonban nem mindenki rajong a játékért. Különösen a Pokemon-rajongók kritizálták a Palworldöt a sok olyan dizájn miatt, amelyek látszólag a Nintendo franchise-ból loptak. Már a játék megjelenése előtt is nyilvánvaló volt a hasonlóság a Pals és a Pokemonok között, ha Lamball és Wooloo, valamint Cattiva és Zorua dizájnját nézzük. Mások szerint azonban ez lehet az a lökés, amire a Nintendónak és a Game Freaknek szüksége van ahhoz, hogy a Pokemon franchise-t a következő szintre emelje. Elvégre azokkal a számokkal, amelyeket a Palworld néhány nap alatt elért, valószínű, hogy a Nintendo szemmel tartja a címet.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu