[SOP 2024] Silent Hill 2 gameplay előzetes és egy teljesen új, ingyenes játék a PS5-re?! [VIDEO]

A Sony és a Konami egy rövid, ingyenesen játszható élményt nyújtó, kizárólag PlayStation 5-re készülő Silent Hill-játékra fogad.

 

 

Annak ellenére, hogy már régóta pletykáltak róla, amiből több koncepciókép is kiszivárgott, a Silent Hill: The Short Message egészen mostanáig nem vált valósággá. A PlayStation State of Play meglepetése nem más volt, mint az, hogy több mint 10 év után először érkezik Silent Hill konzolokra. Ráadásul ingyen! Igen, jól olvastad, a The Short Message-ért egyetlen érmét sem kérnek. Mostantól kizárólag PS5-ön játszható.

Az ötlet, hogy a Silent Hill licencet egy olyan narratív koncepcióra adaptálják, amelynek középpontjában a zaklatás, a gyász és egy közeli barát elvesztése áll, minden tiszteletem mellett nagyon vonzónak tűnt.

Azonban hiába szivárgott ki két évvel ezelőtt a The Short Message, azt hittük, hogy a Konami fejében ez csak egy koncepció marad.

Végre, és mindenki meglepetésére sokak álma válik valóra. Hiszen a törölt és örökké emlékezetes Silent Hillshez nagyon hasonló kinézetű alkotás készül. Az eseményen elhangzottak szerint rövidnek és lényegre törőnek tűnő élmény egy első személyű horror kaland lesz. Túlélőhorror elemekkel, és egy mobiltelefonnal, ami kalauzként és fáklyaként szolgál majd a kaland során, hogy elkerüljük az ijesztgetéseket.

„Ez a játék egy kísérleti projektnek indult, egy lehetőségnek, hogy kipróbáljunk különböző dolgokat, hogy lássuk, mi működik és mi nem, és hogy fejlesszük és finomítsuk a horrorjáték-élményünket” – olvasható a PlayStation blogon.

Továbbá, és ahogy idézik, egy olyan játékról beszélünk, amelyet a Konaminál új emberek készítettek. Szokatlan ötletekkel rukkoltak elő. Ám imádták a franchise-t és szerettek volna bekapcsolódni a sorozat egy horrorjátékának fejlesztésébe.

Mint említettük, ez egy shadowdrop, egy meglepetés megjelenés, ami ugyan a cikk írásakor még nem kapható a boltban, de remélhetőleg az esemény után hamarosan elérhető lesz.

Ami a játék hosszát vagy a történetnek a sorozat egészére gyakorolt hatását illeti, semmilyen információt nem árultak el.

Minden jel arra utal azonban, hogy egy érintőleges élményről van szó, amelynek egyedi értéke, hogy ez a Konami első eredeti konzolos játéka, és remélhetőleg az első a sok közül, amelyek még jönnek. Ráadásul olyan kényes témákkal foglalkozik, mint az öngyilkosság, az erőszak és a csúnya beszéd.

Az új játékon felül pedig érkezett még egy meglepetés! A fejlesztők egy rövid „combat reveal” előzetest tettek közzé a Silent Hill 2-ből.

Forrás: PlayStation Blog, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu