A Naughty Dog azonosította a The Last of Us 2 kiszivárogtatóját, és kiderül az is, miért tette az illető

Neil Druckmann, a Naughty Dog The Last of Us 2. részének rendezője elárulja a részleteket a hatalmas kiszivárgásról, ami majdnem tönkretette a játék megjelenését.

 

A The Last of Us Part 2 rendezője, Neil Druckmann egy nemrég megjelent dokumentumfilmben elárulta, hogy a franchise egyik fiatal rajongója volt a felelős a játék hírhedt kiszivárogtatott felvételeiért, abban a reményben, hogy ezzel felgyorsítja a folytatás megjelenését. Bár a hatalmas Last of Us Part 2 kiszivárgása azt eredményezte, hogy egyes játékosok még azelőtt véleményt alkottak a játékról, hogy egyáltalán megtapasztalták volna, a cím a hivatalos megjelenés után dicséretet és támogatást kapott, bár a játék rendezőjét elkeserítette a történet nem tervezett felfedése.

A 2020-ban megjelent The Last of Us Part 2 rekordokat döntött az Év játéka jelölések és díjak tekintetében, kiemelve a sorozat népszerűségét és a játék minőségét. A játék megjelenése előtt azonban egy hatalmas szivárgás azzal fenyegetett, hogy tönkreteszi a játék megjelenését, Neil Druckmann pedig végre további részleteket osztott meg az esetről.

Először a ComicBook számolt be róla, a Grounded 2 című The Last of Us Part 2 dokumentumfilm egyik szegmensében Neil Druckmann beszél a 2020-as kiszivárogtatásokról, amelyek majdnem tönkretették a játék megjelenését. Druckmann szerint a kiszivárogtatások dühítőek voltak, és olyannyira feldúlt volt, hogy azt akarta, hogy a kiszivárogtatót szigorúan megbüntessék. Druckmann azonban kiderítette, hogy a kiszivárogtató egy 20-as éveiben járó holland rajongó volt, aki feltörte a cég szervereit, hogy kiszivárogtassa a felvételeket, abban a reményben, hogy ezzel a stúdiót a cím minél gyorsabb kiadására készteti. Druckmann úgy döntött, hogy a kiszivárogtatás miatti frusztrációját maga mögött hagyja, és a játék fejlesztésének befejezésére koncentrál. A Druckmann által átirányított figyelem eredménye egy rendkívül sikeres folytatás lett, amely hihetetlenül jól teljesített, a rajongóknak a szivárgásra adott kezdeti reakciója ellenére.

A kiszivárgások továbbra is sújtják a játékipart

A fejlesztőcsapatok gyakran éveket töltenek egyedi történetek, lenyűgöző karakterek és emlékezetes élmények létrehozásával, és természetesen azt szeretnék, ha a rajongókat meglepné mindaz, amit egy játék nyújtani tud. Ha a tartalom idő előtt kiszivárog, a rajongók elronthatják a főbb cselekménypontokat, fordulatokat vagy a karakterek felfedését, ami tönkreteheti a játékosok élvezetét és a kiadás kereskedelmi sikerét. Az Insomniac 2023-as játékának masszív kiszivárgása ártott a fejlesztők moráljának, a Grand Theft Auto 6 kiszivárgása pedig arra kényszerítette a stúdiót, hogy egy hivatalos trailert adjon ki a már elkényeztetett közönségnek. Mivel a fejlesztők továbbra is dolgoznak a kiszivárgások elleni küzdelemen és megelőzésén, sok rajongó továbbra is támogatja kedvenc stúdióit, és elismerésüket fejezik ki a nem hivatalos tartalomfeltárások által érintett fejlesztők iránt.

Bár a kiszivárgott tartalmak időnként segíthetnek a rajongók izgalmának fokozásában, ennél a játéknál ez messze nem így volt, és az esetleges spoilerek gyakran a játékfejlesztők által a kiszivárgások miatt felbosszantott játékfejlesztők árán jönnek létre. Ahogy azt a The Last of Us Part 2 esetében is láthattuk, a rajongóknak meg kell várniuk a hivatalos bejelentéseket és megjelenéseket, mielőtt következtetéseket vonnának le egy játékkal kapcsolatban.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu