Miképp futtassuk sokkal jobb teljesítménnyel a Persona 3 Reloadot a Steam Decken? [VIDEO]

STEAM DECK HÍREK – Az alap beállításokkal az Atlus (=SEGA) RPG-je lényegében játszhatatlan néhány helyszínen. Ezt azért lehet orvosolni!

 

Egy handheld PC-n játszani a Persona 3 Reloadot kézre esőnek hangzik, hiszen ez egy kellemes, nyugodt élményt kínálhat. A baj csak az, hogy ha nem nyúlunk bele a beállításokba, egyes jelenetek diavetítéssé válnak. Ezért figyeljünk arra, hogy milyen területeken van baj a frame rate-tel. Ha tükröződő felületeket látunk, ott bajok lesznek. A PC-s port grafikai beállításai eléggé minimalisztikusak (tipikus konzolos port, és persze, hogy Denuvóval…), a tükröződést ki lehet kapcsolni. Tehát irány a System menü, a Config alatt a Graphics Settingsnél állítsuk Offra a Reflectionst, és nem rossz ötlet továbbá 60-ra korlátozni a frame rate-et.

Ha az Iwatodai Strip Mallban a Wilduck Burgernél a bejárat körüli üveget vesszük jó példaként, a különbség drámai lesz, ha itt tesztelünk. A kikapcsolt tükröződésekkel majdnem végig 60 FPS-t kapunk, néhol ennél azért kevesebb, és a képkocka-időzítés kicsit hibázik, de egész jól fut. Bekapcsolt tükröződések? Tizenvalahány FPS, vagy legrosszabb esetben tíz… ez viszont a sugárkövetés (ray tracing) használata miatt történhet, és hiába állítjuk Offra a tükröződéseket, más módon azok itt-ott felbukkanhatnak (például a Tartarus bejáratához vezető padlón). Vagy akár a hálószobánkban is érzékelhető a különbség: bekapcsolt tükröződésekkel ötvenvalahány FPS és instabilnak hat, kikapcsolva tükörsima…

Ám még kikapcsolt tükröződésekkel is lehetnek itt-ott gyengébb frame rate-es jelenetek. A Tartarusban található törhető tárgyak például ronthatnak a teljesítményen, de ott pár másik szobában is ebbe futhatunk. Lényegében csak az árnyékok minőségét és a renderelés skálázását lehet csak állítgatni, és szubjektív, hogy kinek mennyire zavaró, ha a kikapcsolt tükröződés mellett is néhol botlik a teljesítmény.

Remélhetőleg a későbbiekben mindez javolni fog, de annyi biztos, hogy a Steam Deck jelenlegi formájában (OLED kijelző ide vagy oda) a sugárkövetéses tükröződések gyengítik a teljesítményt játéktól függetlenül…

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu