Dragon’s Dogma 2: konzolon nem lesz se 60, se 30 FPS? [VIDEO]

A Capcom következő játéka nincs talán olyan stabil helyzetben mint amit az engine-je biztosíthatna.

 

A RE Engine ugyanis eddig szinte kivétel nélkül kiváló teljesítményt mutatott fel konzolon és PC-n egyaránt (utóbbi esetben a másolásvédelem és a Denuvo viszont bele szokott rondítani az összképbe, és az Enigma Protector DRM még inkább ronthat a helyzeten…). Ezt a technológiát fogja használni Itsuno Hideaki (aki a Devil May Cry 2 óta a franchise rendezője, és az első Dragon’s Dogma is hozzá köthető) következő játéka.

Az RE Engine viszont eddig PlayStation 5-ön és Xbox Series-en biztosította, hogy legyen egy olyan grafikus mód a játékban (mondjuk a Resident Evil: Village-ben), ami alacsonyabb natív felbontást kínál, ám cserébe igyekszik mindvégig stabil 60 FPS frame rate-et biztosítani. Ez viszont kimaradhat a Dragon’s Dogma 2-ből, ugyanis a lent beágyazott videóban OSK Gaming elemzése erre sugall…

A State of Playen ugyebár felbukkant a Dragon’s Dogma 2, és ezt a videót vette célkeresztbe, és az elemzés szerint a játék nem fog mindig másodpercenként hatvan képkockával futni, ám eközben azt is hallani, hogy nem cél az sem, hogy 30 FPS legyen a cél. Tehát nem akaja a Capcom ennyire erősen korlátozni a frame rate-et, mert ennél többre is képes lehet a játék, viszont a képkockák időzítése miatt még zavaró lehet, ha például 40-50 FPS között fog futni…

A Capcom még nem közölt ezzel kapcsolatban részleteket, de azért arra nyugodtan gondolhatunk, hogy a PC-seknek egy kellően izmos konfiguráció esetében (feltehetőleg nem kell egy Intel Core i9-14900 processzor és egy Nvidia GeForce RTX 4090 videókártya; az már kissé overkill lenne, ugyanis az RE Engine nem olyan gépigényes) nem lesz probléma a teljesítményre. Hamarosan viszont mondani kell valamit, ugyanis a Dragon’s Dogma 2 megjelenése nincs olyan messze: március 22-én fog ugyanis megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu