Tovább javult a Metal Gear Solid első részének rajongói támogatása

Egy kisebb szélesvásznú hack is készült a Metal Gear Solid: The Master Collection Vol. 1-ben a minimális törődésen áteső első MGS-hez.

 

Bár örülhetünk annak, hogy PC-n hivatalosan is elérhető a Metal Gear Solid, 2000 tájékán volt hivatalos PC verzió is belőle. Manapság pedig elég könnyen elő lehetne szedni a játék eredeti PS1-es verzióját, mert az emuláció nem igényel sok erőforrást. Ha nem, és esetleg erősítenénk a játék kinézetén, akkor sok modot kellene a hivatalos kollekciós verzióra pakolni.

A MGSResolution segítségével 4K felbontást is használhatunk, és ez órákkal a gyűjtemény megjelenése után már telepíthettük! De a Metal Gear Solid Master Collection Fix ennél tovább tudott menni: egyedi felbontások, analóg input, modtámogatás, és a 2.0 verzióval a Metal Gear Solidot is játazhatjuk 16:9-en (igaz, kissé trükkösen, ugyanis nem nyújtják szét Snake-et, mert az felettébb rondán festene). Megnövelhetjük a belső renderelési felbontást, amivel a PS1-es korszak pixeleiből tiszta, nagy felbontású kinézetet varázsolhatunk. A szélesvásznú hacket pedig finomhangolhatjuk. Ehhez az kell, hogy a magasság pixelszámát (1920×1080 esetében ez a 1080) megadhatjuk az MGSM2Fix.ini fájlban, a szélességet pedig a játékon belül a kijelző opciói határozzák meg, így könnyedén lehet a 4:3 képarányról ugrani a szélesvásznú megoldásra, miközben a játék gond nélkül fut.

A lent található gif bemutatja ennek összehasonlítását. A kezelőfelület elég rondán elnyúlik emiatt, de maga a játék nem tűnik annyira érintettnek… bár Snake a vállainál kissé szélesebbnek hat, de ettől függetlenül nem néz ki valami pufókásnak. Ja, és a mod készítője, Nuggslet szerint nem csak növelhetjük a belső renderelési felbontást, hanem csökkenthetjük is azt, ha a bitcrush látványvilág (minden eléggé pixeles) tetzene nekünk, és szerinte sok munka kellett, hogy idáig el tudjon jutni a moddal.

A források között a második linken lehet letölteni a modot, és ott elolvashatjuk a PC-s telepítést, illetve azt is, hogy miképp aktiváljuk a Steam Decken.

Forrás: PCGamer, Github

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu