Veszélyben lehet a Hidden Path nyílt világú Dungeons & Dragons RPG-je

Negyvennégy embert bocsátottak el a stúdiótól, így a D&D-ként gyakran rövidített Dungeons & Dragons IP (amiből a Baldur’s Gate III is készült) új projektje felett ott lebeghet Damoklész kardja.

 

Michael Austin, a Hidden Path Entertainment alapítója és kreatív igazgatója a LinkedInen írta, hogy több mint fél éven keresztül kerestek finanszírozást sikertelenül, és ennek következményeképp 44 alkalmazottat kellett a cégtől kirúgniuk. Idén rengetegszer fogjuk hallani a kirúgás szót (az Activision Blizzardnál 1900 embert küldtek el, és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi történt alig EGY hónap alatt).

„A Hidden Path Entertainment csapata már több mint hat hónapja számos aktív megbeszélést folytat, hogy pótlólagos finanszírozást találjon egy izgalmas RPG projekthez. A kihívásokkal teli környezet miatt most nincs más választásunk, mint hogy szüneteltessük a projekt fejlesztését, és csökkentsük a vállalat méretét, amíg nem lesz lehetőségünk visszatérni hozzá. Emiatt azt a fájdalmas döntést kellett meghoznunk, hogy 44 csodálatos játékfejlesztőt elbocsátunk a stúdiónkból. Az érintettek kulcsszerepet játszottak számos fantasztikus projekt fejlesztésében. Kreativitásuk, szenvedélyük és elkötelezettségük kitörölhetetlen nyomot hagyott a Hidden Path-on. Eltökéltek vagyunk, hogy mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy támogassuk ezeket a tehetséges szakembereket, hogy máshol folytathassák karrierjüket, miközben reméljük, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk velük,” írta Austin.

Nem látjuk logikusnak, hogy két projekten dolgoznak a Hidden Path emberei, így valószínűleg csak a névtelen D&D projekt készülhet náluk. De talán már 2023 januárjában is baj lehetett, mert a Bloomberg azt írta, hogy a licenszbirtokos Wizards of the Coast szélesebb körben fújt le több projektet is. Akkoriban a Hidden Path a Twitteren azt írta, hogy nem kell semmitől sem tartani, mert továbbra is fejlesztés alatt áll a projektjük, és még embereket is kerestek! Whitney Beltrán, a játék narratív igazgatója aztán áprilisban lépett ki a cégtől (most a mobilos Dawon Entertainment stúdióvezetője és társalapítója).

Úgy tűnik, hogy a Hidden Path vissza akar térni a projekthez.

Forrás: WCCFTech, LinkedIn,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu