Továbbra is elképesztő, milyen mikrotranzakciók vannak a Diablo IV-ben!

Ha egy free-to-play játékról lenne szó, nem lenne akkora probléma, de amikor egy teljes árú termékben találjuk meg a mikrotranzakciókat, és eközben akár többszörösét is elkölthetjük mint amit a játékra fordítottunk, azért az nem olyan korrekt!

 

A Diablo IV-ben ott van a Dark Pathways pakk, amiért 20, valójában 30 dollárt kell fizetni. Tehát kb. 12 ezer forintért kapunk más kinézetű portálokat, és további platinum is lesz ennyi pénzből. Annyira felfoghatatlan ez a szituáció, hogy sokan már a Redditen sem értik, hogy mi is mögötte a logika. Az, hogy nem lehet csak 20 dollárból megkapni a pusztán kozmetikus tárgyakat, már röhejes. Ez az a tipikus árukapcsolás, ahol nem lehet pozitívan értékelni a Blizzard húzását, hiszen kényszerből kapunk valami mást is, így többet kell a cégnek adnunk a kelleténél.

Máshogy is nézhetjük a pénzéhséget. Ennyi pénzért egy teljes játékot is megvásárolhatunk. Rádobunk egy plusz tizest, és 40 dollárért/euróért megvehetjük a Helldivers 2-t. Vagy 30-ért miénk lehet a Palworld vagy az Enshrouded, 2024 túlélő játék-dömpingjének első példányai (tegnap erről szó volt részletesebben). Akár a Divinity: Original Sin II-t is megvehetjük majdnem három példányban is ennyi pénzből. Ezt lehetne folytatni, de műfajonként egy tucat játékot is írhatnánk.

Ez a portálos mikrotranzakció pusztán csak azért van a Diablo IV-ben, mert vannak olyan emberek (angolul whale, magyarul bálna, de inkább féktelen költekezőnek mondanánk!), akik ezt is megvásárolják, holott ebből csak látványra van valami pozitívumuk. Ha senki sem nyitná ki ennek láttán a pénztárcáját, akkor a Blizzardnak a régi, bevált módszert kellene követnie. Ezek a más kinézetű portálok és részecskeeffektek egy régi játékban karaktertíípusonként eltérő kihívásokkal megnyithatóak lehettek volna, vagy akár úgy is odaadhatná a Blizzard ingyen napjainkban ezt a pakkot, ha egy szezonon belül el tudjuk érni a 100-as szintet.

Ehelyett a mohóság győzedelmeskedett. Mert lesz, aki ezt a pakkot is megveszi.

Forrás: PCGamer, Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu