Érintőképernyőknek lesz hasznos az Xbox februári frissítése

A Microsoft új firmware frissítése nem lesz valami erős, de legalább a funkcionalitás bővülni fog.

 

A havi frissítés már elkezdett felbukkanni, és ennek főszereplője az Xboxos remote play (távjáték) során az érintőképernyő használata. Így ha mobilon játszanánk, akkor annak kijelzőjén is irányíthatjuk mondjuk a Sea of Thieves-et, ami a pletykák szerint multiplatformmá válhat. Van egy analóg kar-kalibrációra használható eszköz a kábelmentes Xbox-kontrollereknek, továbbá a játékok és az applikációk esetében jobb szűrési és rendezési opciókat kapunk az új rendszerszoftverrel.

„Ugyanazok az egyéni érintéselrendezések, amelyek az Xbox Cloud Gaming (béta) segítségével elérhetők, mostantól a személyes konzolról történő távoli játék során is rendelkezésre állnak. Ez olyan játékokat foglal magában, mint a Minecraft Dungeons, a Psychonauts 2, a Sea of Thieves és még sok más. Emellett a legtöbb más játékhoz mostantól egy alap érintésvezérlési elrendezés is használható. A Saját játékok és alkalmazások [My Games & Apps] új szűrőkkel és rendezésekkel bővült, hogy könnyebben megtaláld pontosan azt, amit Xboxon keresel. A játékokat mostantól szűrheted a hozzáférhetőség, a támogatott nyelvek és a műszaki jellemzők szerint,” írta a Microsoft.

A kontrollerünkhöz kalibrációs eszközt konzolon és PC-n is az Xbox Accessories appon belül találhatjuk. Ez segít nekünk abban, hogy a kontrollereket és a headseteket finomhangolhassuk. Ha az analóg kar a kontrollerünkön kisebb hibákba fut (kissé pontatlanná válik), ezzel a kontroller képes kijavítani azokat. A teljes játékkönyvtárunkban az előfizetéses fül is frissült, és így a legújabb címek az Xbox Game Passon a lista tetejére is tehetőek, de más funkciókkal is bővített a Microsoft.

Ma este kilenc órakor lesz egy podcast, amelyen Phil Spencer, az Xbox-vezér, továbbá Sarah Bond (az Xbox elnöke, de Spencer szava erősebb…), illetve Matt Booty (az Xbox játéktartalmakért és stúdiókért felelős elnöke) fog beszélni az Xbox brand jövőjéről, ami nagy eséllyel a multiplatform megközelítésre tér majd ki. Holnap minden bizonnyal kivesézzük a témát.

Forrás: VGC, Microsoft

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu