Nem biztos, hogy idén érkezik a Nintendo Switch utódja!

A Nintendo állítólag kicsit módosíthatott a tényleg hatalmas népszerűségnek örvendő Switch utódjának megjelenési időszakán.

 

Egy brazil újságíró, Pedro Henrique Lutti Lippe, illetve az Eurogamer is arról beszélt, hogy talán 2025 első negyedéve során juthat csak el a boltokba a Nintendo Switch utódja. Lippe a tweetjében azt állította, hogy öt különböző forrásától, három kontinensről is hallotta, hogy idén nem érkezik a nagy N új hardvere. Az O X Do Controle podcaston hozzátette, hogy forrásai 2025 első három hónapjával számolnak már egy kis ideje, de ketten úgy fogalmazták meg, hogy 2024-ről halasztott a Nintendo, ami addig is több játékot is ki fog hozni a Switchre. Lippe nem ismeri a Nintendo teljes megjelenési menetrendjét, de néhány „kisebb” bejelentetlen játékról tudomása van, és úgy véli, hogy a Switch-utódra tartogatja a japán cég a nagy dobásait.

Andy Robinson, a VGC főszerkesztője szerint két fejlesztői forrásából hallotta, hogy a Switch-utódra fejlesztenek 2025 elejére kitűzött határidővel, de nem tudta megerősíteni, hogy a konzolra vonatkozik-e ez az időszak. Tom Phillips, az Eurogamer főszerkesztője is erről az időszakról hallott a berkeken belül, és hozzátette, hogy a Switch is 2017 márciusától volt kapható, és ezt az időszakot imitálhatja az új hardver (a bevált formulán nem változtatna a nagy N).

A VGC aztán frissítette a cikkét: több forrásából hallotta a publikáció, hogy a Nintendo nemrég értesítette a kiadókat a halasztásról, így a 2024 végi időszak helyett 2025 elején jöhet az új konzol, és az egyik forrásuk szerint az indok az, hogy erősebb belsős, first-party játékkínálat álljon a cég rendelkezésére. A Nintendo eközben hivatalosan még be sem jelentette az új konzolt, viszont az Universo Nintendo arról már beszámolt, hogy a nagy N kiadói partnerei és több stúdió is arra készül, hogy márciusban a Switch-utódra bejelentsen pár projektet.

Tehát valóban a Game Developers Conference előtt jöhet valami bejelentés a Nintendótól, mert pletykaként ezt is hallottuk már.

Forrás: Gematsu, Eurogamer, VGC, Universo Nintendo

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu