Verekedős játék készül az Avatar – Aang legendája című animéből [VIDEO]

A népszerű Avatar – Aang legendája című animációs sorozatból készül játékadaptáció. Gyakori az ilyesmi, de a műfaj kissé más a licenszjátékok tömkelegéhez képest…

 

Egy kaliforniai központú kiadó, a Maximum Games jelentette be, hogy mik a tervei 2024 során. A nemrég a Modusszal összeolvadó cég tervei között felbukkant az angolul Avatar: The Last Airbender néven futó IP. Ebből a kiadó egy kompetitív verekedős játékot szeretne csinálni, és jelenleg annyi a hivatalos, hogy valamikor jövőre érkezik ennek korai hozzáféréses megjelenése. (Így szinte garantált, hogy a Steamen megtalálhatjuk majd a játékot, mert az Early Access megközelítést a Valve felületén alkalmazzák a leggyakrabban.)

A Maximum Games és a Modus korábban is nagy érdeklődést mutatott a verekedős játékok iránt. Jelenleg készül náluk egy kísérleti verekedős játék is, a Diesel Legacy. Felvásárolták a Mane 6-ot, akik a Them’s Fightin’ Herdsöt hozták össze, és így megvalósították ebből a játékból a konzolos átiratokat. Tavaly kiadták a God of Rockot is, ami elképzelésében jó, kivitelezésében inkább felejtős volt. Ezeket látva az Avatar: The Last Airbenderből talán egy meglepően korrekt játékot hozhat össze a Maximum Games, viszont azt se felejtsük, hogy kb. esélye sem lesz labdába rúgni a Bandai Namco Tekken 8-a, vagy a Capcom Street Fighter 6-a mellett. (A „másodvonalas” Arc System Works-féle verekedős játékokról ne is beszéljünk…)

Ez lehet a verekedős játékok műfajának gyenge pontja. Vannak az AAA kiadók/stúdiók, és ők kapják a legnagyobb figyemet. Ezzel szemben az indie bunyós címeknek nincs nagyon lehetőségük kellően népszerűvé válni, és ebbe a problémába futhat az Avatar: The Last Airbender is. Talán nem így lesz, és végül itt lehetőség lesz egy kellően nagy közönséget lekötni.

A teljes megjelenésig biztosan lesz még talán két év, és mivel a célplatformokat nem említette a bejelentés során a Maximum Games, valószínűleg a Nintendo Switch utódja is köztük lehet. Lassan talán többet is megtudunk a játékról.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu