A Capcom is rendszeresítheti a 70 dolláros játékárakat!

A Dragon’s Dogma 2 lehet az első fecske a japán kiadó számára, és később náluk is mindegyik AAA címért 70 dollárt (euróból átszámítva 28 ezer forintot) kell majd fizetni.

 

A Capcom pénzügyi jelentése során megtartott kérdezz-felelekre azt mondta a Capcom, hogy megfontolja a szoftverárazási stratégiát, miután megjelenik a Dragon’s Dogma régóta várt folytatása. Persze a japán kiadónak más sikeres IP-je is van mostanában, ugyanis a Resident Evil és a Monster Hunter is kifejezetten népszerű a játékosok körében, de a Street Fighter is említhető, hiszen tavaly megjelent a Street Fighter 6.

A Capcom szerint a Dragon’s Dogma 2 még a jelenlegi üzleti évben is meg fog jelenni (tehát március vége előtt a közönség már játszhatja), mégpedig 70 dolláros áron. A játékiparban a fejlesztési költségek növekednek, és ezért az egyik opció az, hogy áttekintsék az árazást, viszont a japán cég megfontolt, óvatosabb megközelítést kíván használni, miközben a felhasználók visszajelzéseit is figyelembe szeretnék venni, azaz ha túl sok kritika érné a Capcomot a 70 dolláros árcímke miatt, nem nagyon erőltetnék ezt.

Ám a Capcom elnökének kommentjét látván nem lenne nagy meglepetés, ha mindegyik új AAA játékuk áprilistól kezdve minimum 70 dollár lenne. A Tokyo Game Show során Tsujimoto Haruhiro ugyanis ilyesmit mondott: „Személy szerint úgy érzem, hogy a játékárak túl alacsonyak. A fejlesztési költségek körülbelül százszor magasabbak, mint a Famicom (NES) idején voltak, de a szoftverek ára nem emelkedett ennyire. A béreket is emelni kell, hogy vonzzák a tehetséges embereket. Tekintettel arra, hogy a bérek az egész iparágban emelkednek, úgy gondolom, hogy az egységárak emelésének lehetősége egészséges üzleti forma.”

Decemberben a Ubisoft is elkezdte a 70 dolláros játékokat (az Avatar: Frontiers of Pandora volt az első). A legelső ilyen kiadó a pénzéhes Take-Two volt 2020 augusztusában (NBA 2K21), amit aztán az Activision, a Sony, az Electronic Arts, a Square Enix, a Nintendo és a Microsoft is követett.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu