Nehéz helyzetben találhatja magát a Skull And Bones!

A Ubisoft régóta bejelentett kalózkodós játéka megjelent, de mivel élő szolgáltatásos (live service) modellt alkalmaz, a megjelenés csak a kezdet a francia kiadó számára.

 

Szóval végre elrajtolt a Skull & Bones, amelyben bár a kalózélmény nem annyira rossz, a játékot messze nem tekinthetjük tökéletesnek. A játékmenet eléggé unalmassá tud válni, a történet nem olyan érdekfeszítő, és még arra sem vállalkozott a Ubisoft, hogy az Assassin’s Creed IV: Black Flagből (ami már több mint tíz éve, hogy megjelent…) átemeljen néhány olyan elemet, ami a játékosoknak tetszett. Tehát nem lehet az egyik hajóról egy deszkát átpattintani a másikra, hogy annak fedélzetére átjuthassunk…

Hiába mondja a Ubisoft, hogy négy szezonnyi tartalommal készült. Az ezekben érkező tartalmak bár tényleg azzá tehetik a Skull & Bones-t, aminek lennie kellene, a játék kezdeti állapota nem a legjobb. A testreszabási opciók szórakoztatóak, de azon túl sok monotonitás vár a játékosokra az ismétlődőnek tűnő küldetésekkel. Még a közelharci csaták is kimaradtak a játékból. Az első szezonban új események, harcok és jutalmak jönnek, és a többi évadban is lesznek ilyenek. Pár rejtélyes, nagyobb funkció jön a jövőben, de ezekről még semmit sem tudunk.

A frissítéseknek nem csak a Skull & Bones jelenlegi, többnyire korrekt rendszereire kell építeniük, de azt is figyelembe kellene venni, hogy a játékosok mit akarnak. A fedélzetünkről át kellene engedni az ellenséges hajóra a személyzetet (és fordítva), közelharc is kell, és a kalóztevékenységek bővítését sem érdemes elfelejteni. A mitológiai szörnyekkel kapcsolatban is vannak tervek, így a Ubisoft talán képes lesz a játék élettartamát megerősíteni. Ez pedig elengedhetetlen a live service modell miatt.

De talán már túl késő van ehhez. A Skull & Bones-t néhány játékos már leírta, így őket visszacsábítani nem lesz egyszerű feladat. Ha nem lesz meg a kellően nagy közönség, az első évi tartalmak után nem sok esély lesz a további bővítésre.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu