Remastert kaphat a Tomb Raider: The Last Revelation is?

A Tomb Raider: The Last Revelation, a sorozat negyedik része is hasonló felújítást kaphat, amilyet az első három epizód kapott mostanában.

 

Lara kisasszony az első három Tomb Raiderben modernizált (de az eredeti engine-en futó!) remasterelt formában bukkant fel. A Core Design által útnak indított IP kezdetei így a modern közönség számára is elérhetővé vált anélkül, hogy például emulálni kellene a PS1-es verziót. Az Aspyr amúgy becsületesen feldolgozta a sorozat első három részét, de eközben mintha utalás is lenne a negyedik epizódra.

A Twitteren @danthedan20 írta, hogy Lara Croft felújított története folytatódhat, ugyanis a mellékelt képen erre utaló jeleket láthatunk. A bal felső sarokban a Tomb Raider I-III Remastered megjelenési dátumát láthatjuk (02142024, azaz 2024. február 14-e), a jobb alsó sarokban pedig a Next szó mellett koordinátákat találhatunk. A koordináták az egyiptomi Gizára mutatnak. Ugyanitt játszódott a Tomb Raider: The Last Revelation is…

Ez tehát egy nyilvánvaló utalás akar lenni az Aspyr részéről, de hivatalos megerősítés még nincsen arról, hogy a stúdió a Tomb Raider negyedik részét is kezelésbe venné. Ez a játék akkoriban úgy tűnt, hogy lezárja Lara történetét, ugyanis a sztori végén Von Croy (Lara mentorja) elmenekül az összeomló templomból, főhősnőnk pedig a romokban (romok alatt?) maradt, ezzel nagy kérdőjelet téve a jövője fölé. Persze a Core ezután rögtön nekilátott KÉT folytatásnak is: a Tomb Raider Chronicles az addigra már elfáradt formula ötödik része lett, a Tomb Raider: The Angel of Darkness pedig a next-gen epizód volt.

A Tomb Raider: The Last Revelation Európában 1999 decemberén jelent meg PS1-re és PC-re, majd 2000 márciusában a SEGA Dreamcasten is felbukkant a pisztolyforgató kincsvadász. 2000 júniusában a Mac port sem maradt el. A játékot ma is megvásárolhatjuk a Steamen, és látván a Tomb Raider I-III Remastered pozitív fogadtatását, az Aspyr talán mihamarabb a negyedik részt is felújíthatja.

Forrás: WCCFTech Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu