Hatalmas pénzügyi siker A méhész – ez lehet Jason Statham következő nagy franchise-ja?!

MOZI HÍREK – A méhész (The Beekeeper) hatalmas kasszasiker lett, és a 140 millió dolláros siker segíthet Jason Stathamnek abban, hogy két legnagyobb akciófilmes franchise-ját pótolja…

 

 

A méhész (The Beekeeper) jelentős kasszasiker lett Jason Statham számára. Ez azt jelenti, hogy ezzel két legnagyobb franchise-ját is lecserélte. David Ayer rendező 2024 című akciófilmje úgy került a mozikba, hogy nem számítottak arra, hogy meghatározó siker lesz. A The Beekeeper kasszasikerével azonban pontosan ez történt, mivel az év eleji verseny hiánya és a kedvező reakciók folyamatosan hozzák az embereket, hogy megnézzék a filmet. Az eredmény pedig az, hogy Jason Statham újabb sikert aratott, ami megint egy pénzügyileg erős franchise lehet számára.

Még akkor is, ha a The Beekeeper 2-ről egyelőre semmit sem tudni, Statham nagyrészt arra építette a karrierjét, hogy nagy franchise-ok részese legyen.

Ez jól látszik azon, hogy a Halálos iramban (Fast & Furious) és a Feláldozhatók (Expendables) filmek az elmúlt években a legtöbb időt vették el tőle. Ebbe beletartozott az is, hogy 2023-ban mindkettőben feltűnt. Még akkor is, ha a Fast X és a Feláldozh4tók bevételei elmaradtak a várakozásoktól. Ez azt jelenti, hogy A méhész sikere a legjobbkor jön az akciósztár számára. Különösen, hogy segít neki befejezni e két franchise pótlását.

 

A méhésszel Jason Statham helyettesítheti az Expendables-szériát

 

A The Beekeeper kasszasikere azt jelenti, hogy a film most már Jason Statham The Expendables-utódjának számít. Miután négy filmben játszotta Lee Christmas szerepét, az Expend4bles katasztrofális teljesítménye megölte a franchise folytatásának reményét. Statham számára ez egy szerencsétlen időpontban jött, tekintve, hogy az Expendables 4 őt pozicionálta a sorozat új főszereplőjének.

Ez azt jelentette, hogy a színész olyan helyzetben maradt, hogy kétségbeesetten kellett találnia egy új akció-franchise-t, amely átveszi az Expendables helyét, miután az felváltotta a Transportert.

Mivel a The Expendables a legjobb filmjei közé tartozik, akárcsak most A méhész, Statham 2024-es akciófilmje természetes pótlása a franchise-nak. David Ayer filmjében talán nincs annyi 80-as évekbeli nosztalgia. Ám A méhész és A feláldozhatók ugyanabból a zsánerből valók, ami a throwback akciófilmeket illeti, egy kicsit keményebb megközelítéssel. Mivel a közönség olyan pozitívan reagált az eredeti akciófilmre, most már egyértelműen egy új franchise pozíciójába került. Már amennyiben az Amazon MGM továbblép A méhész 2 terveivel.

 

A Halálos iramban-szériát a The Meg pótolhatja?!

 

A The Beekeeper sikere Statham számára is nagyszerű hír. Ugyanis a The Meg után a Meg is életképes franchise lett számára. Az első film 2018-ban meglepetés kasszasiker volt. Több mint 500 millió dollárt hozott világszerte, de a Meg 2: Az árok is tekintélyes, közel 400 millió dolláros bevételt hozott 2023-ban.

A The Meg, mint egy nagy sikerpotenciállal rendelkező, túlzó akció-franchise, gyorsan pozicionálta magát, mint Statham útja a Fast & Furious franchise pótlására.

A Fast & Furious-filmek Jason Statham legnagyobb kasszasikereit adják, de nem mindegyikben ő a sztár. A Furious 7 és a Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw a legjobban és a legtöbbet hasznosította őt. A franchise-ban való jövője azonban nem egyértelmű. Az, hogy nincs egy olyan bankképes kasszasiker-franchise, mint a Fast & Furious, problémát jelenthetett volna Statham számára, ha a The Meg nem állt volna már sorba. Ahelyett, hogy továbbra is az Expendables és a Fast & Furious filmekre támaszkodna, A méhész és a Meg két új, nagyszabású, kasszasikereket hozó franchise-t biztosíthat Stathamnek.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu