Hamarabb itt lehet az új Xbox konzol, mint gondolnánk?!

TECH HÍREK – Ha minden igaz, az Xbox már néhány hónapon belül vadonatúj konzolt dob piacra…

 

 

Az Xbox a hírek szerint még ebben az évben új hardvert dob piacra! Úgy hírlik, ez teljesen digitális lesz, annak ellenére, hogy a vállalat állítása szerint továbbra is támogatja a fizikai médiát.

Nem először hallunk a konzolról, amely állítólag egy fehér, kizárólag digitális Xbox Series X lesz, néhány extrával és friss funkcióval kiegészítve.

A Microsoft vs. FTC-per során dokumentumok szivárogtak ki a neten. Ezek egy új, a PlayStation 5 DuelSense-hez hasonló vezérlőt, valamint egy új Xbox-konzolt mutattak be. Utóbbi azonnal felkeltette sokak figyelmét vad dizájnja miatt.

Az új konzol valamivel kisebb lesz, mint idősebb testvére. Egy megfizethetőbb opció lesz azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a legjobb Xbox játékokat. Ám nem akarnak belevágni a hagyományos Xbox Series X-be. Állítólag az új verzió kap néhány fejlesztést elődjéhez képest. Például egy továbbfejlesztett hűtőbordát, valamint egy új Nexus kártyát, a más szín mellett, persze.

Ez a hír az Xbox-főnök Phil Spencer több, a márka jövőjével kapcsolatos bejelentése után érkezett. Azon félelmek közepette, hogy a vállalat a következő években megszünteti a belsős stúdiókat és leállítja a konzolgyártást.

Bár néhány Xbox-exkluzív játékot más konzolokra portolnak, Spencer világossá tette, hogy a vállalat továbbra is konzolokat fog gyártani, és belátható időn belül tisztelni és ápolni fogja a fizikai médiát, annak ellenére, hogy ez az új Xbox Series X nem képes lemezeket lejátszani.

Egyelőre nem tudni, hogy az új konzolt mikor jelentik be. Vagy, hogy mikorra tervezik a megjelenést. A legoptimistább szivárogtatás „júniust vagy júliust” jelöl meg. Ám ha az előző éveket vesszük alapul, akkor valószínűleg lesz egy nagy leleplező show, vagy már korábban, vagy lekésőbb valamikor az év vége körül.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu