Két leányvállalatát is el szeretné adni az Embracer Group?

A svéd konglomerátum eleinte kis gömböc módjára gyarapodott, de most azon dolgozik a Lars Wingefors vezette cég, hogy ne pukkanjon ki…

 

Hatalmas cégeket vásárolt fel magához képest az Embracer Group. A Saber Interactive (a portolás mellett például a World War Z kapcsán ismerhetjük), továbbá a Gearbox Software (Borderlands) is az Embracer része lett, és önálló divíziókat alkottak további stúdiókkal alattuk. Ezek a tervek megváltoztak, miután a szaúdi befektetés, a 2 milliárd dollár értékű megállapodás a Savvy Games-szel nem jött össze. Azóta Wingeforsék minden egyes lépést megtesznek, hogy költségeiket csökkenteni tudják.

A Bloombergnek író Jason Schreier szerint az Embracer 500 millió dollárért adná el ismeretlen „privát befektetőknek” a Saber Interactive-ot. Így veszteséggel adná el a több mint 3500 alkalmazottal rendelkező céget az Embracer, ugyanis ők 525 millióért vásárolták fel 2020-ban. Több Saber Interactive-projekt fejlesztése állítólag folytatódni fog az eladás után, és köztük van a rejtélyes módon eltűnt Star Wars: Knights of the Old Republic Remake is, amit anno PlayStation 5-re jelentettek be.

A Kotaku viszont egy másik cégre gyanakszik: ők a Gearbox Software eladásáról számoltak be, de sokkal kevesebb részletet tudnak. A Gearbox eladása már régóta felmerült pletykaként, és Randy Pitchford, a cég alapítója megbeszélést tartott a cég jövőjéről, és márciusban fogunk hallani több részletet. Valószínűleg nem fognak az Embracer Group szárnyai alatt maradni, holott Wingeforsék 1,3 milliárd dollárt fizettek 2020-ban a Gearboxért. Pitchfordék több kísérletező projektet tettek el a fiókba, miután az Embracer Group anyagi problémái a felszínre jutottak, így most a Borderlands 4 és a Tiny Tina’s Wonderlands 2 fejlesztése zajlik. Előbbi vezetősége le lett cserélve, utóbbi pedig egy puha rebooton esett át, és mindkét játék fejlesztése jól halad.

Úgyhogy az Embracer Group esetében valóban azt kell elmondanunk, hogy túl gyorsan nőtt a cég túl nagyra, ha egyetlen megállapodás kudarca ekkora változásokhoz vezetett.

Forrás: WCCFTech, Bloomberg, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu