Dune: Awakening: ha tetszett a Dűne 2, ezt a készülő MMO-t imádni fogod! [VIDEO]

A Dune: Awakening a műfaj egyik legambiciózusabb MMO-ja kíván lenni, amely kézműveskedéssel, túléléssel és légi harccal is dobja fel a játékot.

 

 

A Dűne: Második rész megjelenésével – amelynek kritikáját ezen a linken olvashatjátok – a hype-ot meglovagoló Funcom csapata keményen dolgozik a Dune: Awakening véglegesítésén. A Conan Exiles stúdió MMO-címe azt ígéri, hogy Frank Herbert világának rajongói számára a könyvekben és a filmadaptációban is bemutatott látványosságot, agressziót és intrikát kínálja. Miután tegnap kijött a legújabb előzetes a készülő túlélőjátékról, nincs kétség: a Dune: Awakening mindent nyújt, amit a franchise rajongói elvárnak.

A világ életre keltéséhez az Unreal Engine 5-öt választották, egy olyan motort, amely olyan eszközökkel győzte meg őket, mint a Lumens (egy olyan technológia, amely a világok világítását a következő szintre emeli).

Az Epic Games motorjának köszönhetően egy olyan univerzum létrehozásán dolgoztak a fejlesztők, amely arra hívja a játékost, hogy alkalmazkodjon a túlélés érdekében. Mint ilyen, fontosnak tartják az olyan veszélyes elemeket, mint a homokférgek, anélkül, hogy elhanyagolnák a túlélőjátékok egyéb létfontosságú aspektusait.

 

Ha homokféreggel találkozol, csak egy lehetőséged van: menekülj!

 

A Funcom friss trailere láttán egy gondolat ismétlődött többször is: a játékosnak alkalmazkodnia kell a világhoz a túlélés érdekében. Tehát, mint más túlélőcímekben, itt is az számít, hogy a felhasználó mennyi időt hajlandó befektetni abba, hogy a világban jelenlévő minden veszélyt le tudjon küzdeni.

Ily módon a játékban lesznek kézműves elemek (lásd fémek vagy kövek), amelyekkel a Dune: Awakening-ben jelen lévő felszereléseket, fegyvereket és egyéb lehetőségeket lehet javítani.

Mint minden online, masszívan multiplayer túlélőjátékban, az építkezés és az együttműködés lesz a két megkülönböztető elem. Ezek a játékosok javára billenthetik a mérleg nyelvét. Ezért azok, akik tudják, hogyan hozzák ki a legtöbbet ebből a két mechanikából, lehetőséget kapnak arra, hogy kitűnjenek a többiek közül. Ezen kívül a csapat megerősítette, hogy a címben lesz szintlépési rendszer, közelharc, képességek és járművek, egy sor olyan lehetőség, amelyet a játékosok nemcsak a harcban, hanem a mindennapi kalandok során is használhatnak majd.

 

 

Dune: Awakening

 

 

A bemutatón azonban egyetlen más fenyegetés sem volt annyira reflektorfényben, mint a homokférgek. Ezek a Denis Villeneuve által rendezett filmadaptáció leglátványosabb lényei mindenkit lenyűgöznek. A Funcom azonban már előre figyelmeztetett minket: semmiképp sem fogjuk tudni megölni őket. Még ha akarod is, az egyetlen lehetőséged a lassú és kegyetlen halál. Ezért a legjobb, amit tehetsz, hogy elmenekülsz. Különben csak időt és erőforrásokat pazarolsz.

 

Alkalmazkodás és együttműködés: a Dune: Awakening lényege

 

Összességében a stúdió tagjai több gondolatot is hangsúlyoztak. Ezek közül az egyik a barátaiddal való együttműködés fontossága volt. Utóbbi nagyban befolyásolja majd, hogy hogyan alkalmazkodsz a Dune: Awakening világához. Ezáltal növeled a túlélési esélyeidet.

Így fejlesztheted képességeidet, maximalizálhatod a játékrendszeredet és kihasználhatod a testreszabhatóság előnyeit, amely szempontot a játék „egyik legfontosabb aspektusaként” határozták meg, tekintettel a benne rejlő lehetőségekre.

Ahogy pár sorral ezelőtt említettem, a homokférgek játékmenetet megváltoztató veszélyt jelentenek majd. Ám szerencsére a lehetőségek nagy arzenálja áll majd rendelkezésünkre. Ezek közé tartoznak a járművek, a topterek (amelyekkel látványos légi harcokat vívhatunk), a mászás és a lopakodás. Emellett fegyvereket is készíthetünk majd, amelyekkel harcolhatunk és haladhatunk előre a történetben. Utóbbi az egyes játékosok (vagy játékoscsoportok) kalandjaihoz igazodik majd. Mind a Dűne egy adott pontján játszódik: a könyv egy adott pillanatában, amikor egy olyan döntés születik, amely megváltoztatja a történet menetét. A Funcom tehát egy eredeti történetre fog összpontosítani a Dűne-univerzumon belül.

Habár megjelenési dátum még mindig nincs, a teaser alapján egyértelmű, hogy a csapat célja, hogy egy egyedülálló kalandot nyújtson a Dune-rajongóknak PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox X Series X/S-en.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu