Frostpunk 2: megerősítették a játék megjelenésének időpontját! [VIDEO]

Közel hat évvel elődje után a Frostpunk 2 egy új trailer és játékmenet-felvételek mellett megjelenési dátumot is kapott.

 

 

Több évnyi találgatás után a túlélő városépítő Frostpunk 2 megjelenési dátumát 2024. július 25-re tűzték ki. A több mint két és fél évvel ezelőtt bejelentett játék úgy néz ki, hogy a korábbinál is nyomasztóbb élményt nyújt majd. Ráadásul még részletesebben.

Mind a városépítés, mind a túlélőjátékok műfaja régóta jól megalapozott a játéktérben, utóbbi azonban viszonylag új keletű népszerűségnek örvend, köszönhetően olyanoknak, mint a Valheim, a Palworld vagy a Sons of the Forest.

A Frostpunk azonban összeolvasztotta és jeges végletekig vitte őket. A cél egy új jégkorszak túlélése, miközben a játékosok megpróbálnak menedéket építeni egy barátságtalan táj közepette. A gyakran idegtépő és gyötrelmes megközelítés olyan sikeres volt, hogy a Frostpunkot jelölték a 2019-es BAFTA-díjra. Végül alulmaradt a God of Warral szemben.

A Frostpunk 2 megjelenéséről szóló pletykát a fejlesztő két évvel ezelőtt gyorsan lelőtte. Azt állította, hogy a játék 2024 elején jelenik meg. Bár ez az ablak már bezárult, az 11 bit Studio legújabb, borzongató vállalkozását váró rajongóknak már nem kell sokat várniuk. Ugyanis az Xbox Partner Showcase során kiderült, hogy a Frostpunk 2 2024. július 25-én jelenik meg. A Deluxe kiadást előrendelők áprilisban egy egyhetes bétához kapnak hozzáférést. Ez a játékosokat a sandbox módra korlátozza. A funkció ismerős lehet az előző játék tulajdonosai számára.

A Deluxe kiadás emellett 3 fizetős, megjelenés utáni DLC-t, 72 órás korai hozzáférést a sztorimódhoz, digitális művészeti könyvet, hanganyagot, exkluzív játékbeli tárgyat és egy Frostpunk-novellát tartalmaz.

A Steam oldal szerint a standard kiadás lemond a fent említett extrákról, és csak az alapjátékot tartalmazza.

 

A Frostpunk 2 megjelenési dátuma és elérhető platformok

 

A Frostpunk 2 mind nevében, mind történetében folytatásnak tűnik. Körülbelül három évtizeddel az első rész eseményei után játszódik. A fagyos hidegből látszólag kissé visszavették. Az emberek és különböző frakcióik sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek majd. A jeges pusztaságokon és a túlélés politikáján túl a Frostpunk rajongói a játék zenéjét is imádták. Sokan remélik, hogy Piotr Musiał visszatér a folytatás zenéjének megzenésítésére.

A Frostpunk soundtrackje eddig már kétszer is megjelent bakelitlemezen, és 2024 februárjában az előrendelési készlet már majdnem elfogyott.

Az Xbox Partner Showcase során bemutatott trailer megismételte a korábban ismert információkat, miszerint a játék az Xbox Game Passra érkezik, de nem Xbox-exkluzív. Folytatja azt a trendet, hogy az Xbox Game Pass egészséges gyűjteményt tart fenn a túlélőcímekből, a Valheimtől a Palworldig. Valamint az Xbox első félként kínálja az Obsidian Grounded című játékát.

A Frostpunk 2 2024. július 25-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Forrás: EuroGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu